Boğaziçi Üniversitesi Tenis Takımı’ndan Türkiye üçüncülüğü

17-26 Mayıs’ta Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TUSF) gerçekleştirdiği 2023 Yaz Spor Oyunları’nda Boğaziçi Üniversitesi Erkek Tenis Takımı süper lig kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde spor kulüp ve takımlarının çeşitli branşlardaki başarısı devam ediyor. Son olarak Boğaziçi Üniversitesi Erkek Tenis Takımı, 17-26 Mayıs’ta Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) 2023 Yaz Spor Oyunları’nda süper lig kategorisinde elde ettiği üçüncülükle dereceye girmeyi başardı.

“BU BAŞARIYI ÇOK DAHA İLERİ TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Üçüncülüğü değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Kaptanı Mert Filizay sonuçtan çok mutlu olduklarını ve bu başarıyı daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi:

“Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Turnuvada çok iyi performans ortaya koyarak yaptığımız üç maçtan ikisini almayı başardık. 6 kişilik ekibimizdeki herkes çok iyi oynadı. Turnuvaya tenis branşında katılan tek devlet üniversitesi olarak dereceye girdiğimiz için çok mutluyuz. Ama bunu daha da geliştirerek süper ligde daha üst sıralara yerleşmek istiyoruz. Bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmayan takım koçumuz Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Enis Güller’e de çok teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte daha iyi koşullarda antrenman yapmak için Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tenis kortlarının daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki destekleri bekliyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Enis Güller de turnuvadaki üçüncülüğün son dönemde elde edilen en iyi sonuç olduğunu ve ekibe gelecek turnuvalar için çok büyük motivasyon sağladığını ifade etti.

6 sporcudan oluşan Boğaziçi Üniversitesi Erkek Tenis Takımı’nda Mert Filizay, Ateş Öztuna, Doruk Ersalan, Cem Pehlivan, Yağız Koç ve Emir Tamer yer alıyor.