Türkiye ve Avrupa'nın ilk karbon negatif biyorafinerisi NTV’nin Avrupa’dan Anadolu’ya programında

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Berat Zeki Haznedaroğlu ve ekibinin mikroalg çalışmalarını gerçekleştirdiği Türkiye ve Avrupa'nın ilk karbon negatif biyorafinerisi NTV’de 9 Temmuz saat 10.15’te yayımlanacak “Avrupa’dan Anadolu’ya” programının sezon konukları arasında yer aldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından Türkiye’de desteklenen çeşitli alanlarda fark yaratan projelerin yer aldığı “Avrupa’dan Anadolu’ya”nın 4’üncü sezonunda, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Berat Zeki Haznedaroğlu ve ekibinin mikroalg çalışmalarını gerçekleştirdiği Türkiye ve Avrupa'nın ilk karbon negatif biyorafinerisi de tanıtıldı.

Akademisyen Ömer Vatanartıran ve AB Türkiye Delegasyonu İletişim Direktörü Stefanie von Brochowski’nin sunumuyla 9 Temmuz Pazar saat 10.15’te NTV ekranlarında yayımlanacak programla ilgili konuşan Dr. Öğr. Üyesi Berat Zeki Haznedaroğlu, AB ve Türkiye mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Rekabetçi Sektörler Programı” altında desteklenen INDEPENDENT projesi kapsamında kurulan biyorafinerinin dünyanın dikkatini çekmeyi başardığını belirterek şunları söyledi:

“Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sponsorluğunda hazırlanan Avrupa’dan Anadolu’ya programının bu sene 4’üncü sezonu yayınlanacak. Programda AB tarafından desteklenen, uluslararası alanda dikkat çeken ve lokomotif sektörlere katma değer yaratan projeler ekranlara taşınıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde yer alan Türkiye ve Avrupa’nın ilk ve tek karbon negatif biyorafinerisinde enerji, sağlık, tarım ve gıda gibi birçok alanda kullanılabilecek mikroalglerle ilgili projelerimize devam ediyoruz. Programda biyorafinerimizde ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle sürdürülen Ar-Ge faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı anlattım. Programın hazırlanmasında emeğe geçen herkese ve destekleri için AB Türkiye Delegasyonu’na teşekkür ediyoruz.”