Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci: “BUVAKIF yeni katılım ve projelerle güçlenmeye devam ediyor”

Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) Mütevelli Heyeti Üçüncü Olağan Toplantısı’nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, BUVAKIF’ın yeni katılım ve projelerle güçlenmeye devam ettiğini vurguladı. Yeni kurulan vakfın kısa zamanda kat ettiği mesafeye dikkat çeken İnci, BUVAKIF’ın da öğrenciler, akademik kadro ve çalışanlar için daha fazla hizmet sunmak için çalıştığını ifade etti. Toplantıda ayrıca BUVAKIF tarafından Kuzey Kampüs civarında inşa edilen iki yeni yurt binasındaki son durum da ele alındı.
BUVAKIF

Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) Mütevelli Heyeti Üçüncü Olağan Toplantısı, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ve BUVAKIF Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin ev sahipliğinde Güney Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda düzenlendi. Vakfın üniversiteye yönelik güncel projelerinin ele alındığı toplantıda, mütevelli heyetine dört yeni üye eklenerek üye sayısı 60’a yükselirken, Mütevelli Heyeti Başkanlığına iş yoğunluğu dolayısıyla ayrılan Mehmet Altunkılıç’ın yerine Mehmet Yalçıntaş seçildi. Yönetim kurulunca hazırlanan bütçe ve çalışma raporları kontrol edilerek oy birliği ile onaylanırken, BUVAKIF’ın kısa ve uzun vadeli faaliyet planları da gözden geçirildi. 

“YURT İNŞAATLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yeni kurulan BUVAKIF’ın da her alanda yeni katılım ve atılımlarla daha da güçlendiğini vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi Yönetimi olarak üniversite bünyesindeki vakıfların öğrenci, personel ve akademik kadro için daha fazla hizmet sunması için çalıştıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci şunları söyledi:

Boğaziçi Üniversitesi Yönetimi olarak üniversitemiz için faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarımızın daha kapsayıcı ve aktif olması için çalışıyoruz. BÜVAK ve BUVAKIF üniversitemizin daha ileriye taşınmasında, hak ettiği yere gelmesinde çok önemli bir konuma sahip. Yeni kurulan BUVAKIF; öğrencilerimiz, personelimiz ve akademisyenlerimize daha fazla katkı sunmak için iş birliği halinde çalışıyor. Kuzey Kampüs yakınında öğrencilerimizin güven ve huzurla yaşamalarına imkân sağlayacak, geniş imkanlara sahip iki yurdumuzun inşası tüm hızıyla sürüyor.”

Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan da BUVAKIF’ın üniversitemizin altyapısına önemli katkılar sağlamak ve öğrencilerimize yeni burs ve kariyer fırsatları sunmak için mezunlarımız ve dış paydaşlarımızla birlikte çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurguladı. BUVAKIF Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Altunkılıç ise konuşmasında insanlığın sosyal yetenek ve kıymetlerinin tek başına bir anlam ifade etmediğini ve BUVAKIF’ın birlikteliği sağlama konusundaki işlevinin çok önemli olduğunu belirtti ve Hz. Muhammed’in 20 yaşlarında Mekke’de Erdemliler Topluluğu isimli birliğe üye olduğunu hatırlattı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fehim Paluluoğlu da konuşmalarında 2022 yılındaki kuruluşundan bu yana vergi muafiyetinin sağlanması, gelir getirici gayri menkullerin edinilmesi, Üniversitemiz yakınında yurt arazisi edinilmesi ve 2 yurt inşaatının başlatılması, bir yurdun inşaatının tamamlanmak üzere olması gibi büyük adımlara değinerek, bu sürece katkılarından dolayı mütevelli heyeti ve üniversite yönetimine teşekkür etti.