Boğaziçililer 2’nci Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri 11-13 Mart’ta düzenlenen 2’nci Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı. Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği forum, diplomasi, dış politika ile uluslararası ilişkiler alanlarına ilgi duyan ve gelecekteki çalışmalarını bu alanlarda yapmayı planlayan öğrenciler için teşvik edici bir zemin sunuyor.

Lider, siyasetçi, akademisyen, düşünür, kanaat önderi, diplomat ve iş insanlarının bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu ile bölgesel ve küresel sorunlara vizyoner çözüm önerileri getirecek bir diyalog platformu oluşturulması amaçlanıyor. Bu diyalog aracılığıyla da ülke, bölge ve dünya ile ilgili yeni fikirlerin geliştirilmesi ve gündemin şekillenmesine katkı sunulması hedefleniyor.

11-13 Mart’ta yapılan 2’nci Antalya Diplomasi Forumu, “Pandemi sonrası toparlanma, geçim ve yerellik”, “Barış ve refaha uzanan bölgesel ve küresel yollar”, “Dijital çağda kültürel mirasın korunması”, “Kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme için yeşil ekonomi” gibi birçok panele ev sahipliği yaptı.

Bu yılki foruma Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden öğrenciler Ahmed Oğuzalp Şamlı, Ahmet Can Karapınar, Can Arda Şenel, Erdi Can İslamoğlu, Gençalp Kozan, Mehmed Eryiğit ve Mustafa Mutlu Şenay da katılma şansı buldu.

“İŞİ MUTFAĞINDA ÖĞRENMEK ÇOK DEĞERLİ”

Öğrenci heyeti adına konuşan Ahmet Can Karapınar 2’nci Antalya Diplomasi Forumu’nda olmanın kendileri için çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bu sayede dünya çapından önde gelen isimlerle tanışma fırsatı bulduklarını da ifade eden Karapınar, “Aralarında 15’ten fazla devlet başkanı ve 50’nin üzerinde dışişleri bakanının da olduğu, toplamda 2 binden fazla katılımcının yer aldığı bu uluslararası foruma üniversitemizden seçilerek katılmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadık. Tabiri caizse işin mutfağında, alanında önde gelen diplomat, devlet görevlisi, akademisyen ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı panelleri takip ettik. Yeri geldiğinde panelistlere soru sorabilme ve hatta bu isimlerle tanışarak, kıymetli deneyimlerinden istifade etme şansına da sahip olduk. Bu tecrübenin hem kariyer hem de kişisel gelişim yolculuğumuzda çok değerli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.