Mezunlarımızdan haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri...

Özlem Kaynak (BÜ’98)
GSK Tüketici Sağlığı Macaristan, Romanya ve Ukrayna Genel Müdürlüğü görevine Özlem Kaynak getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Kaynak, 2000’de New York Devlet Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisans programını tamamladı. Kariyerine telekomünikasyon sektöründe başlayan Kaynak, Nivea Beiersdorf’ta 12 yıl boyunca pazarlama ve satış alanlarında çeşitli rollerde buundu. 2015’te Omega Pharma Perrigo’ya genel müdür olarak transfer oldu. 2018’de GSK Tüketici Sağlığı Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atanan Kaynak, aynı zamanda Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi görevini de yürüttü.

Ali Gürgen (BÜ’96)
Bayer Gebze Fabrikası Müdürü Ali Gürgen Oldu. Bayer Çevre Sağlığı’nda Akdeniz ve Afrika Ülkeleri Finans Müdürü olarak çalışan Ali Gürgen, Gebze Fabrikası Müdürü olarak görev alacak. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Gürgen, daha sonra Duquesne Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) programını tamamladı. Bayer’de 20 yıldır satın alma, proje yönetimi, tedarik zinciri ve finans görevlerinde bulunuyor.

Oytun Balıkçıoğlu (BÜ’00)
2016’dan bu yana BusStore Grup Müdürü görevini yürüten Oytun Balıkçıoğlu, TruckStore Grup Müdürü oldu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Balıkçıoğlu, 2004’te Mercedes-Benz Türk bünyesinde Bayi Ağı Geliştirme Departmanında iş yönetimi, süreç ve sistem uzmanı olarak göreve başlayarak, 2009’da aynı departmanda birim yöneticisi, 2012’de de grup müdürü ve 2016’da BusStore Satış ve Pazarlama Müdürü görevlerini üstlendi. Oytun Balıkçıoğlu, TruckStore Grup Müdürü görevinin yanı sıra Dijital Dönüşüm Ofisi Yöneticiliği ve Dijital Veri Yöneticisi görevlerini de Mercedes-Benz Türk bünyesinde sürdürüyor.

Mehmet Karal (BÜ’03)
Mehmet Karal, Mercedes-Benz Türk Müşteri Hizmetleri Kamyon Teknik Grup Müdürü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde lisansını, Yeditepe Üniversitesi’nde ise MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) programını tamamlayan Mehmet Karal, 2002’de Mercedes-Benz Türk bünyesinde Yedek Parça Pazarlama bölümünde göreve başladı. 2002-2007 yıllarında Satış Sonrası Hizmetler bünyesinde çeşitli görevler üstlendikten sonra, 2007’de Otobüs Ürün Grubu Ortadoğu, Afrika ve İran Satış Sonrası Hizmetler Servis Müdürlüğü, 2013’te Ortadoğu ve Kuzey Afrika Otobüs Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ve 2018’deyse Avustralya-Yeni Zelanda ve Pasifik Bölgesi Ülke Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Didem Şatır Şendal (BÜ’00)
Worldline Türkiye Ofisi’nin yeni İnsan Kaynakları Müdürü Didem Şatır Şendal oldu. Şendal, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih bölümlerinden çift anadal yaparak 2000 yılında tamamladı. Kariyerinin ilk yıllarında Carlsberg Breweries -Türk Tuborg şirketinde satış ekibinin reorganizasyonu ve değişim yönetimi projesi kapsamında saha satış eğitim uzmanı olarak görev alan Şendal, 2009’a kadar Metro Cash and Carry firmasında yönetim kurulu asistanı ve kurumsal iletişim projelerinin koordinasyonu görevlerini üstlendi. Didem Şatır Şendal 2012 itibariyle L'Occitane En Provence’ta yürüttüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevinin ardından 2016-2021 yılları arasında GSD Holding İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaptı.

Cihan Cihanoğlu Aktan (BÜ’10)
Cihan Cihanoğlu, AstraZeneca Türkiye Onkoloji Onkoloji Pazarlama Müdürü oldu. 2010’da Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan Cihan Cihanoğlu Aktan, 2012’de Brighton Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 2011’de ACI Europe'ta satış yöneticisi olarak başladı. 2015’te Johnson & Johnson'da ürün yöneticisi olarak görev alan Aktan, 2016’dan bu yana AstraZeneca Türkiye'de sırasıyla Diyagnostik Lideri, Ürün Yöneticisi, Onkoloji Kıdemli Ürün Yöneticisi, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akciğer Kanseri Marka Konseyi Lideri rollerini yürüttü.

*/