Boğaziçi Mezunu Elif Aydın, Sandoz Türkiye'nin Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü Oldu!

Elif Aydın (Moleküler Biyoloji ve Genetik '98) Sandoz Türkiye'nin Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü olmuştur.

Eşdeğer ve biyobenzer ilaçlarda global bir lider olan Sandoz Türkiye’de iki üst düzey atama gerçekleşti

1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden lisans derecesi ile mezun olan Elif Aydın, Sandoz Türkiye’de yönetim ekibinin bir üyesi olarak Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörlüğünü üstlenecek.

Mezunumuzu tebrik eder ve mutluluklar dileriz.

Elif Aydın Kimdir?

1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olan Elif Aydın, profesyonel iş hayatına Deva Holding’te Ürün Müdürü olarak başladı. 1999-2001 yılları arasında Boehringer Inghelheim’da Ürün Müdürü olarak görev alan Aydın, 10 yıl boyunca Abdi İbrahim’de sırasıyla Kıdemli Ürün Müdürü, Kardiovasküler İş Birimi Müdürü, Antibiyotik ve Analjezik Ürünler İş Birimi Müdürü ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birimi Müdürü görevlerini üstlendi. 2012-2015 yılları arasında farklı sektörlerden birçok şirkete üst düzey yönetici koçu ve eğitimci olarak Ekser Consulting firması ile danışmanlık desteği verdi. Ayrıca 2012-2013 yılları arasında Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu’nda Pazarlama ve İletişim Direktörlüğü yaptı. Ardından; 2015-2017 yılları arasında İlko İlaç’ta Kronik ve Akut Pazarlar İş Birimi Müdürü olarak çalışan Aydın, Sandoz’a katılmadan önce son olarak 2017-2022 yılları arasında Danone firmasının kuruluşu olan Nutricia’da sırasıyla Ulusal Satış Müdürü ve Ulusal Tanıtım Lideri görevlerini yürüttü.  İlaç sektöründe üst düzey yönetim deneyime ve bilgi birikimine sahip Elif Aydın, Sandoz Türkiye’den yapılan açıklamaya göre Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü görevini yürütecek.