Aktivist rektör Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etti

Glasgow Üniversitesi Rektörü Filistin asıllı doktor Ghassan Abu Sittah, Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Çatışma bölgelerinde yaptığı gönüllü doktorluk hizmeti ve Filistinlilerin haklarını savunma konusundaki aktivist çalışmalarıyla tanınan Abu Sittah, “Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu soykırıma karşı insanlığın güçlü bir tepki ortaya koyması gerekiyor” dedi.
Osman Yalçın

Birleşik Krallık'ın en eski ve prestijli araştırma üniversitelerinden olan Glasgow Üniversitesi’nin rektörü Ghassan Abu Sittah, Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Gazze Şeridi başta olmak üzere çatışma bölgelerindeki gönüllü doktorluk hizmetleriyle tanınan aktivist rektör, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ile görüşmesinde Gazze’de yaşanan insanlık dramına dair gözlemlerini aktardı. Sittah aylardır basit sağlık hizmetlerinin dahi verilemediğini ve gönüllü olarak Gazze’ye giden 400’den fazla doktorun gerçekleşen saldırılarda öldüğünü ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ise kendisini üniversitede ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek insan hakkı ihlallerinin son bulduğu ve Filistin’in özgürlüğüne kavuştuğu günlerde tekrar görüşme dileklerinde bulundu. 

PROTESTO AFİŞİ SERGİSİNİ GEZDİ

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci eşliğinde üniversitedeki Gazze saldırılarına yönelik protesto afişi sergisini gezen aktivist rektör öğrencilerle de sohbet etti. Dünyanın önde gelen tüm üniversitelerinde Gazze’deki soykırıma karşı öğrenci protestolarının sürdüğünü ifade eden Abu Sittah “Vicdanlı gençler tarafından sürdürülen protestoların desteklenmesi ve tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu soykırıma karşı insanlığın güçlü bir tepki ortaya koyması gerekiyor” dedi.

SCHENGEN ÜLKELERİNE GİRİŞİ YASAKLANDI

Son olarak 4 Mayıs'da Gazze'deki tıbbi krizi konu alan bir konferansa katılmak üzere Fransa’ya gitmek isteyen aktivist rektörün ülkeye girişi reddedilmişti. Schengen Bölgesi’nde kendisine uygulanan seyahat kısıtlaması nedeniyle Fransa ve Almanya’ya giremeyen Abu Sittah’a kısıtlamanın hukuki gerekçesi olarak “spor holiganı” olması gösterildi. Yaptığı itiraz sonrası seyahat kısıtlaması kaldırılan aktivist rektörün Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerinin son bulmasına yönelik çalışmaları sürüyor.