Matematik öğretiminin geleceği Boğaziçi’nde tartışıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Matematik Öğretimi Çalıştayı” Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi. İstanbul’dan 9 üniversiteden akademisyen ile farklı düzeylerden matematik ve sınıf öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda matematik öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımlar ele alındı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te yer alan Albert Long Hall Binası’nda gerçekleşen "Türkiye Yüzyılında Matematik Öğretimi Çalıştayı” alanda uzman eğitimci ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve 9 üniversiteden akademisyen ile çeşitli düzeylerden branş öğretmenlerinin yer aldığı çalıştayda yeni müfredat değişikliği de dikkate alınarak Türkiye’de mevcut matematik öğretimi ile bu alanda atabilecek yeni adımlar tartışıldı.

Çalıştay kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise matematik öğretim programları ayrı çalışma grupları halinde incelenerek çalışma raporu hazırlandı. 9 üniversiteden akademisyenin yer aldığı toplantıda İstanbul’un 19 ilçesinden çeşitli kademelerde görev yapan matematik ve sınıf öğretmenleri gün boyunca matematik öğretimi hakkında fikir alışverişi gerçekleştirdi.