Boğaziçi Üniversitesi TEKNOFEST Azerbaycan’daydı

Boğaziçi Üniversitesi 26-29 Mayıs’ta Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan’da kurduğu stantla yerini aldı. Katılımcılar üniversitede sürdürülen güncel Ar-Ge çalışmaları ile diğer inovatif projeler hakkında bilgilendirildi. Özellikle öğrenci ve akademisyenlerden yoğun ilgi gören Boğaziçi Üniversitesi, bir sonraki festival olan TEKNOFEST Samsun’a hazırlanıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan’a Boğaziçi Üniversitesi de katıldı.

ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNDEN ZİYARETÇİLER AĞIRLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve üniversite görevlileri TEKNOFEST Azerbaycan katılımcılarının yoğun sorularını yanıtladı. Katılımcılar Boğaziçi Üniversitesi’nde mühendislik ve temel bilimler gibi birçok alandan sürdürülen güncel Ar-Ge çalışmaları ile diğer inovatif projeler hakkında bilgilendirildi. Özellikle öğrencilerin buluşma noktasına dönüşen Boğaziçi Üniversitesi stantı 5 gün boyunca yaklaşık 3 bin konuk ağırladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin açtığı stant Azerbaycan’ın önde gelen üniversiteleri, bilim ve araştırma merkezlerinden birçok uzman ismi de ağırladı. Boğaziçi Üniversitesi temsilcileri çeşitli alanlarda işbirliği yaptığı Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Bakü Yüksek Petrol Okulu’ndan gelen bilim insanı, uzman ve öğrencilerle de stantta bir araya geldi.

TEKNOFEST vesilesiyle Bakü’de bulunan Rektör Prof. Dr. Naci İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törene katılırken, Türkiye’den katılan teknoloji üreten kurumların yöneticileriyle buluştu.

“KARDEŞ İKİ ÜLKEDE YÜKSEKÖĞRETİMİ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Kurumsal İletişim Ofisi’nin sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci Boğaziçi Üniversitesi’nin yükseköğretim alanında yakın zamanda başlattığı Azerbaycan açılımına dikkat çekti. Bu açıdan Boğaziçi Üniversitesi olarak TEKNOFEST Azerbaycan’da yer almanın mevcut iş birliklerini geliştirmek ve yenilerini de kurmak adına çok önemli bir yerde durduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. İnci şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi olarak Azerbaycan gibi Türki ülkelerle iş birliğini daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Azerbaycan’ın önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla yakın zamanda kurduğumuz iş birlikleriyle iki kardeş ülkedeki yükseköğretimin kalitesini ve Ar-Ge yeteneklerini daha da iyi bir konuma getirmeyi hedefliyoruz. Bu açıdan TEKNOFEST Azerbaycan bizim için çok önemli bir yerde duruyor. Bu sayede mevcut iş birliklerimizi daha da geliştirmek ve yenilerini kurmak adına birçok görüşme yapma fırsatı da bulduk. Bundan sonra da Boğaziçi Üniversitesi’nin bu coğrafyadaki iş birliği çalışmaları sürecek. 26-29 Mayıs’ta açılan standımıza katılımcıların ilgisi ve merakı da bizleri çok mutlu etti.”

GİRİŞİMCİLER BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞACAK

TEKNOFEST Azerbaycan çerçevesinde düzenlenen ve genç girişimcilerin katılımıyla yapılan Take Off Girişim Zirvesi’nde dereceye giren 6 ekip T3 Vakfı ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından ödüllendirildi. Girişimci 6 ekip Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlanarak hızlandırma programına katılacak.