Prof. Dr. Aslıhan Nasır , IWF Türkiye’den yüz kadın liderden biri olarak ödül aldı

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Nasır, International Women’s Forum (Uluslararası Kadın Forumu) Türkiye’nin “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi” kapsamında, kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham veren “100 Kadın Lider”den biri olarak ödül aldı.

Medya ve İletişim Koordinatörlüğü

    Farklı alanlarda elde ettikleri başarılarıyla lider ve öncü konuma ulaşmış etkin kadınları bir araya getiren uluslararası bir iletişim ve etkileşim ağı olan IWF’nin Türkiye yapılanması, Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ve Milliyet Gazetesi’nin proje paydaşlığında, “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Türkiye’de Yargıtay, Sayıştay, Yüksek Hakimler Kurulu, Yerel Yönetimler, Yüksek Öğrenim Kurumu, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri ve Türkiye’nin İlk 100 Sanayi ve Ticari Kuruluşu kategorilerinde, lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham vermiş “100 Kadın Lider” belirlendi. 100 Kadın Liderden biri olarak seçilen Prof. Dr. Aslıhan Nasır ise ödülünü IWF Türkiye Başkanı Dr. Gülden Türktan’dan aldı.

        Prof. Dr. Aslıhan Nasır’ı ödülü için tebrik eder başarılarının devamını dileriz.,

   PROF. DR. ASLIHAN NASIR KİMDİR?

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aslıhan Nasır, 2015 yılında Üniversitelerarası Kurul’unu (ÜAK) temsilen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kurucu üyesi olarak seçildi. 2022 yılının şubat ayına kadar süren görevi boyunca Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığını yaptı ve Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonu üyesi olarak çalıştı. 2018-2020 yılları arasında ise, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığında (BİDEP) Eğitim Burs ve Destekleri Grubu Yürütme Kurulu ve Etkinlik Destekleri Grubu Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Prof. Dr. Nasır, 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi (BSUYGAR) bünyesinde kurulmuş olan Social Media Lab’in (SML) kurucu üyelerindendir.  2013 yılından bu yana ise Mesleki Yeterlilik Kurumunda (MYK) Ticaret Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.