Boğaziçi Üniversitesi 2018 Nobel Fizik Ödülü sahibi Donna Strickland’i konuk ediyor

Waterloo Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü Profesörü, 2018 Nobel Fizik Ödülü’nün sahibi Donna Strickland, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nün davetiyle 28 Ekim, saat 17.00’de çevrimiçi konferans  verecek.

Lazer fiziği alanındaki keşifleriyle Arthur Ashkin ve Gerard Mourou ile birlikte 2018 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne değer bulunan Donna Strickland’e Nobel kazandıran buluş, günümüzde kornea ameliyatlarında kullanılan lazer teknolojilerinde ve cep telefonları gibi endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor.

Kanada Ulusal Araştırma Konseyi’nde olarak görev yapan Strickland, Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’nda ve Princeton Üniversitesi’nde de çalıştı. 1997’de Waterloo Üniversitesi’ne katılan bilim insanı burada ekibiyle birlikte doğrusal olmayan optik incelemeler için yüksek yoğunluklu lazer sistemleri geliştirdi.

Pek çok ödülün ve ulusal ve uluslararası bilim kurumlarından Onursal Doktora unvanının sahibi olan Strickland, Kanada Mühendislik Akademisi ve Fizik Enstitüsü’nün Onur Üyesi.

Donna Strickland’in Boğaziçi Üniversitesi’nde çevrimiçi olarak vereceği konferans Youtube’ta canlı olarak yayınlanacak.

İlgili yayına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

*/