Boğaziçi Üniversitesi 4. AYMEP programına ev sahipliği yaptı

Dördüncüsü düzenlenen Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri (AYMEP) programı iki gün boyunca Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde yapıldı. Programda afet yönetimi akademik olarak tüm boyutlarıyla ele alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 22-23 Eylül tarihlerinde Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri (AYMEP) programına ev sahipliği yaptı. İki gün süren programda afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar ve yapılacaklar kapsamlı bir şekilde ele alındı.

AFET YÖNETİMİNDE HEM TEORİ HEM PRATİK KONUŞULDU

4. Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu Değerlendirme Toplantısının açılışında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener birer konuşma yaptı. Farklı üniversitelerden pek çok akademisyenin katıldığı toplantıda afetlere karşı akademinin ürettiği bilginin sahadaki çalışmalara yansıması verilerle anlatıldı.

AYMEP programının ikinci gününde ise afet yönetiminin farklı yönlerini anlatan önemli sunumlar yapıldı. Bina Risk Değerlendirmesi Komisyonu Sunumu, Obruk Sunumu, Anahtar Kelime Komisyonu Sunumu, Jeolojik Afetlerde Yerleşime Uygunluk Komisyonu Sunumu, Yangınlarda Yerleşime Uygunluk Komisyonu Sunumu, Klimatik Afetlerde Yerleşime Uygunluk Komisyonu Sunumu’nun ardından program, geleceğe dönük yapılacakların belirlenmesi ve genel değerlendirme ile son buldu.