Boğaziçi Üniversitesi THE Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024’te yükseldi

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) hazırladığı “Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024”te Boğaziçi Üniversitesi 801-1000 sıra bandından 601-800 sıra bandına yükseldi. Boğaziçi Üniversitesi değerlendirme kriterleri arasında en yüksek puanı ise üniversite-sanayi iş birliğinde elde etti.
Medya ve İletişim Koordinatörlüğü

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024’te 108 ülkeden 1904, Türkiye’den ise 75 yükseköğretim kurumu yer buldu. THE, üniversiteleri “öğretim kalitesi”, “araştırma ortamı”, “araştırma kalitesi”,” üniversite-sanayi iş birliği” ve “uluslararası görünüm” kriterlerine göre değerlendirdi. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi geçen sene bulunduğu 801-1000 sıra bandından bu yıl 601-800 sıra bandına yerleşerek ilk 800’e girdi. Böylelikle Boğaziçi Üniversitesi son üç yıl içindeki en iyi performansı göstermiş oldu.

EN YÜKSEK PUAN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE

Boğaziçi Üniversitesi, değerlendirme kriterleri arasında en yüksek puanı 59.6 ile “üniversite-sanayi iş birliği”nde yakalarken, araştırma makalelerine yapılan bilimsel atıfların da analiz edildiği “araştırma kalitesi” kategorisinde 57.4 puan elde etti. Bunu 50.6 puanla uluslararası öğrenci ve akademisyen oranı ile uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliklerinin incelendiği “uluslararası görünüm” kategorisi takip etti.

Birleşik Krallık’tan Oxford Üniversitesi’nin ilk sırada yer aldığı sıralamada, ABD’den Stanford Üniversitesi ikinci ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ise üçüncü oldu.