Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı Jacqui Briggs EPS Ödülü’ne layık görüldü

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı, Avrupa Siyasi Araştırma Konsorsiyumu’nun (ECPR) 2015’ten beri dağıttığı Jacqui Briggs EPS Ödülü’nü kazandı.

Jacqui Briggs EPS Ödülü, 2015’ten beri ECPR ve İngiltere merkezli akademik yayıncılık şirketi Palgrave Macmillan ortaklığıyla siyaset bilimi ve bu bilimi öğretmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlar için veriliyor. Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı da “Public sensitivity to cultural identity and regime type of trading partners: a survey experiment from Turkey and Greece” adlı makalesiyle yenilikçi eğilimlerin ilerlemesine yaptığı katkı nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

İtalya Bologna Üniversitesi’nden Giliberto Capano, Almanya Thünen Taşra Araştırmaları Enstitüsü’nden Tuuli-Marja Kleiner, Avusturya Danube Ünversitesi’nden Heidrun Maurer ve İngiltere Southampton Üniversitesi’nden Will Jennings’in yer aldığı jürinin Doç. Dr. Kıratlı’nın makalesi ile ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

“Komite, bu makalenin siyaset bilimindeki yeni ve yenilikçi eğilimlerin ilerlemesine sağladığı önemli katkıyı oybirliğiyle kabul ediyor. Sonuçları önemli ve demokratik değerlerin paylaşılmasının insanların diğer gruplara yönelimleri üzerinde etkisi olduğunu gösteriyor. Bu, alanda gelecekte yapılacak araştırmalarda daha fazla ilgiyi hak eden bir anlayış.”

Doç. Dr. Kıratlı’nın Jacqui Briggs EPS Ödülü’nü kazanan makalesine ulaşmak için tıklayınız.

Ödülle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.