Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi Güçlütürk’e TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi Güçlütürk, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’nde “Sosyal ve Beşerî Bilimler" alanında ikinciliğe layık görüldü. Dr. Öğr. Üyesi Güçlütürk, hukuk tezlerine bu tarz ödüllerin verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Umarım gelişen teknolojileri hukuki bir bakış açısıyla ele alan daha fazla çalışmayı önümüzdeki günlerde bu ve benzeri ödüllerde görebiliriz” diye konuştu.

27 Nisan-1 Mayıs arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 kapsamında fen bilimlerinden mühendisliğe, yaşam bilimlerinden sağlığa ve sosyal bilimlere kadar farklı alanlarda doktora tezi yazan araştırmacılar ödüllendirildi.

Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi Güçlütürk de “Türk Hukukunda Makine Öğrenmesine Dayalı Yapay Zekada Verinin Hukuka Uygun Şekilde Kullanılması” başlıklı doktora teziyle ödüle layık görülen bilim insanları arasında yer aldı. Bilim insanı aynı teziyle 2022 Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sosyal ve beşerî bilimler alanında “En İyi Doktora Tezi Ödülü”ne de seçilmişti.

“BU TARZ ÖDÜLLERİN HUKUK ALANINDA DA VERİLMESİ MUTLULUK VERİCİ”

Medya ve İletişim Koordinatörlüğü’nün sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi Güçlütürk, hukuk alanında bu tarz ödüllerin sayısının az olduğunu belirterek, “Doktora tezi yazmak oldukça yorucu bir süreç. Bunun takdir edildiğini görmek mutluluk verici. Ama bence daha önemlisi bu tip ödüllerin hukuk tezlerine de verilebileceğinin ve hukukun teknolojik gelişmelerde değerlendirilmesi gereken önemli bir unsur olduğunun anlaşılması. Buna ufak bir katkım bile olabildiyse benim için ne mutlu. Umarım gelişen teknolojileri hukuki bir bakış açısıyla ele alan daha fazla çalışmayı önümüzdeki günlerde bu ve benzeri ödüllerde görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi Güçlütürk'ün ödüllere layık görülen teziyle ilgili videosu için tıklayınız.