ECONFIN Yüksek Lisans Programı mezunları diplomalarını aldı

21 Eylül Cuma günü Boğaziçi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı XV. Diploma Töreni’nde 21 mezun diplomalarını aldı. Öğrencilerin aileleriyle birlikte mezuniyet heyecanını paylaştığı tören, coşkulu anlara sahne oldu.

Burak Saltoglu
Zeki Şen

Bu sene 15. defa mezunlarını veren Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı’nın mezuniyet töreni 21 Eylül Cuma akşamı Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi. Mezunların ve öğretim üyelerinin tören müziği eşliğinde salondaki yerlerini almasıyla başlayan ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Özkaynak’ın yöneticiliğini üstlendiği tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naz Zeynep Atay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Mezunları ve misafirleri Rektörlük Konferans Salonu’nda ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Atay, çoğu çalışan genç profesyonellerden oluşan mezunların yüksek lisans programı süresince verdiği emeklerden dolayı teşekkürlerini iletti. “Çok hızlı değişen ekonomi ve finans dünyasındaki süreçleri değerlendirebilecek donanımla mezun oluyorsunuz. Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans mezunu olmak size ayrı bir sorumluluk da yüklüyor. Hepimizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz.” sözleriyle mezunlara seslenen Atay, mezunları ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını bitirdi.

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay’ın ardından söz alan ECONFIN Yüksek Lisans Programı Eş Koordinatörü ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu, 15 yılda 400’ün üzerinde mezun veren programın hedefinin büyük resmi görerek ve teorilerin günlük hayatla bağlantısını kurarak analiz yapabilecek mezunlar yetiştirmek olduğunu ifade etti. Saltoğlu “Yeni dönemde bilgiyi doğru kullanmak bilgiye erişmekten çok daha önemli. Yapay zekâ ile programlanmış robotik bilimleri öne çıktıkça kendini yenileme isteği teknik bilgiden daha önemli hale gelecek ve bu donanım bu programda mezunlarımıza verildi.” ifadeleriyle hızla gelişen yapay zekâ teknolojilerine de dikkat çekti. Ülke geleceği açısından da bu donanımda yetişmiş mezunlara ihtiyaç olacağını vurgulayan Prof. Dr. Burak Saltoğlu başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

ECONFIN Yüksek Lisans Programı XV. Diploma Töreni’nde söz alan konuşmacılardan bir diğeri de Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen oldu. Törene davet edildiği için teşekkürlerini bildirerek konuşmasına başlayan Şen, daha önce birçok farklı kalabalığa seslenmiş olsa da en çok bu törende heyecanlandığını misafirlerle paylaştı. Çalışma hayatı boyunca çok sayıda finansal krize şahit olduğunu belirten Zeki Şen, mezunlara her dönemin farklı bir doğrusunun olduğunu hatırlatarak hayallerini ertelememelerini tavsiye etti. Zeki Şen’in ardından ECONFIN Bölüm Birincisi Gürel Çağlar Türkmen duygularını misafirlerle paylaştı. Prof. Dr. Zeynep Naz Atay’ın elinden ödülünü alan Türkmen, yüksek lisans programı boyunca her türlü taleplerinde kendilerine destek olan program yürütücülerine ve öğretim üyelerine teşekkürlerini ifade etti. “Biz bugün burada çok şanslı insanlar olarak beraberiz. Bunun bilincinde olarak kendimizin en iyi versiyonları için çabalayacağız.” sözleriyle duygularını ifade eden Gürel Çağlar Türkmen, üniversitede kurduğu arkadaşlıkların ve Boğaziçi’li hissetmenin kendisi için çok değerli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından mezunlar, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Güzin Akın ve Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’un ellerinden diplomalarını aldılar. Kep atımı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona eren törenin ardından, mezunlar Kennedy Lodge’da düzenlenen kokteylde mezuniyetlerini kutlamaya devam ettiler.

 

Haber: Gizem Seher / Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan

  • Burak Saltoglu
  • Zeki Şen