‘’Gelişimin şartı entelektüel sermayeye yatırım yapmaktır’’

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İÇİN 1,5 MİLYON ABD DOLARI BAĞIŞ

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve ARGE Danışmanlık arasında imzalanan bir protokol ile yürürlüğe giren Argüden Yönetişim Akademisi Şartlı Bağış Fonu’nun ilk bağışçısı Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinden Tırsan A. Ş. oldu. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Başkanı Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Argüden Yönetişim Akademisi Direktörü Barış Dinçer’in katılımı ile düzenlenen imza töreninde Tırsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Argüden Yönetişim Akademisi’ne eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1.5 milyon ABD Doları bağışta bulundu. ‘’İyi yönetişim bir kültür, iklim ve davranışlar bütünüdür’’ Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu törende ‘’Türkiye’nin 21. yüzyılı genç ve dinamik bir nüfus yapısı ile karşıladığını, böylesi bir fırsatın heba edilmemesi gerektiğini” belirterek “İyi yönetişimin bir kültür, bir iklim ve bir davranışlar bütünü olduğunun altını çizerek “Bu bakımdan yönetişim anlamında yetkin ve vizyon sahibi gelecek nesil liderlerin yetiştirilmesinin kritik önemde olduğunu” söyledi. Prof. Dr. Barbarosoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenciliğinden bu yana hem akademik alanda, iş dünyasında ve kamu sektöründe, hem de sosyal sorumluluk konularında gösterdiği liderlik ile örnek mezunlarımızdan olan Dr. Yılmaz Argüden’in öncülüğünde kurulan Argüden Yönetişim Akademisi ile BÜVAK arasında bağış platformu üzerinden bir işbirliği sunmaktan mutluluk duymaktayız. Boğaziçi Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerinin de, geliştirilecek yönetişim odaklı eğitim ve araştırma faaliyetlerine destek olacaklarını düşünüyorum.” Günümüzde kurumlar için iyi tanımlanmış bir kurumsallaşma sürecinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tırsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise, Boğaziçi Üniversitesi ile imzalanan protokolün bu bağlamda ciddi bir katma değer yaratacağını belirtti. Nuhoğlu, Batı’da çok yaygın olan yatırımcı-üniversite işbirlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan söz konusu bağışın yatırımcılar için önemli bir model oluşturacağını ifade etti. Türkiye’de bağışçılık anlamında bir dönüm noktası Bu işbirliğinden kamu sektörü ve özel sektörün gelecek vaat eden genç liderlerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının ve vizyonuna gelecek odağını yerleştiren tüm kurumların yararlanacağını ifade eden Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ise şunları söyledi: ‘’Güven toplumsal gelişmenin temelidir. Kurumlara duyulan güven, kişilere duyulan güvenden çok daha uzun vadelidir. Bunu oluşturabilmenin temeli ise iyi yönetişimi geliştirmektir. İyi yönetişimi özellikle geleceğin liderleri gençlere iyi anlatabilmek, bu konudaki araştırmaları desteklemek için kar amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi olarak; Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz’’. Söz konusu bağışın Türkiye’de bağışçılık tarihinde çığır açan bir yönü olduğunu belirten Yılmaz Argüden, ‘’Ülkemizde iyi yönetişim kavramının gelişmesi için ilk defa bir bağış yapılıyor. Bu aynı zamanda ülkemizin gelişimi için çok büyük önem taşıyor. Entelektüel sermayeyi geliştirmeden fiziksel sermayeyi geliştirmek mümkün olmaz. Bu bağışın entelektüel sermayeyi geliştirici bir katkısı olacağına inanıyoruz’’ dedi.