Karadeniz Üniversiteler Ağı toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. İnci: “Depremden etkilenen iller için Ar-Ge projeleri yapacağız"

Karadeniz Üniversiteler Ağı (Black Sea Universities Network) temsilcileri Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 2024-2026 yılları için ağın dönem başkanı seçilen Rektör Prof. Dr. İnci, bölgedeki üniversiteler arasında iş birliklerini kendi döneminde daha da üst düzeye çıkarmak istediklerini vurguladı. Toplantıda ayrıca Kahramanmaraş depreminden etkilenen illere yönelik yeni Ar-Ge projelerinin hayata geçmesi kararı da alındı.
Serkan Karakoyun

Bölgede yer alan Azerbaycan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan gibi 12 ülkeden yaklaşık 130 yükseköğretim kurumunun yer aldığı Karadeniz Üniversiteler Ağı, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasında ortak bir platform geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda belli periyodlarla üye ülkelerde bir araya gelen üniversitelerden temsilciler, Ar-Ge ve diğer ortak faaliyetlere yönelik mevcut iş birliklerinin durumunu değerlendirirken, potansiyel yeni çalışma alanlarını belirliyor. 

“BAŞKANLIK DÖNEMİMDE İŞ BİRLİKLERİ DAHA DA ÜST DÜZEYE ÇIKACAK”  

25 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında konuşan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin bölgesinde lider yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi’nin Karadeniz’deki yükseköğretim kurumlarıyla kendi dönem başkanlığı döneminde iş birliğini daha da geliştireceğini vurgulayan Prof. Dr. İnci şunları söyledi:

“Ekim 2022’de Bükreş’te düzenlenen Karadeniz ve Balkan Bölgelerinde Diyalog ve İş Birliği Uluslararası Kongresi’nde Karadeniz Üniversiteler Ağı’nın 2024-2026 dönemi için başkanı seçildim. 2024’te üniversitemizde düzenlenecek toplantıyla birlikte bu göreve başlayacağım. Boğaziçi Üniversitesi olarak saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının da gösterdiği gibi bölgemizdeki lider üniversitelerden biriyiz. Başkanlığım döneminde bu ağda yer alan 12 ülkeden 120’yi aşkın yükseköğretim kurumu arasındaki iş birliği ve her alandaki ortak çalışmayı daha da üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Bununla birlikte Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimize yönelik yeni Ar-Ge iş birliklerini hayata geçirmek istiyoruz ve bu konuda proje geliştirme çalışmalarına da başlıyoruz.”

25 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen toplantıya Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gerdjikov, Karadeniz Üniversiteler Ağı’nın Dönem Başkanı olan Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Merian Preda ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Eden Mamut yüz yüze katıldı. Diğer temsilcilerse çevrimiçi olarak toplantıda yer aldı.