Sedat Simavi Ödülleri’ne Boğaziçi Damgası

Sedat Simavi Ödülleri’ne Boğaziçi Damgası!

Her yıl gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor dallarının en iyilerine verilen Sedat Simavi Ödülleri, 46. kez sahiplerini buldu. Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Behar ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Selçuk Altun ise dallarının en iyisi seçilerek bu seneki törene damga vurdu.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 1977 yılından bu yana sürdürülen Sedat Simavi Ödülleri, dallarında en büyük bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilerle 46. kez buluştu.

 

Bu seneki ödüller kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Behar “Kadîm ile Cedîd Arasında- III. Selim Döneminde Bir Mevlevî Şeyhi: Abdülbâki Nasır Dede’nin Musıki Yazmaları” adlı eseriyle “Sosyal Bilimler Ödülü”ne, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Selçuk Altun (’73) ise “Kitap İçin 5” adlı eseriyle “Edebiyat Ödülü”ne layık görüldü.

 

Sedat Simavi Ödülleri’nde alanlarının en iyisi seçilen Prof. Dr. Cem Behar ve Selçuk Altun’u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

SELÇUK ALTUN KİMDİR?

 

1950 yılında Artvin'de doğdu. İlkokul eğitimini Mardin Derik’te, lise öğrenimini ise Samsun Maarif Koleji'nde tamamladı. 1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra aynı bölümde yüksek lisansını da tamamladı. Yapı Kredi Bankasının başkanı ve Superonline'ın kurucu başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Yapı Kredi Yayınlarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Altun, kariyerini çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmak üzere derlemeler ve yazılar yazarak sürdürdü.

Eserlerinden Bazıları: Ku(r)şun Lezzeti (1990), Annemin Öğretmediği Şarkılar (2005), Kitap İçin (2006), Bir Sen Yakınsın Uzakta Kalınca (2007), Senelerce Senelerce Evveldi (2008), Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir (2010), Kitap İçin - 2 (2010), Kitap İçin - 3 (2013), Sol Omzuna Güneşi Asmadan Gelme (2014), Sali Antik Kentlerde / Sali in Ancient Cities (2016), Buraları Rüzgar Buraları Yağmur (2017), Bir Sen Yakınsın Uzakta Kalınca (2017), Bizans Sultanı (2018), Ardıç Ağacının Altında (2018) ve Ayrılık Çeşmesi Sokağı (2020).