BÜ’00 mezunları 22 yıllık sözlerini tuttu

Boğaziçi Üniversitesi 2000 yılı mezunları (BÜ’00) 22 yıl sonra Güney Kampüs’te buluştu. Mezun olurken Güney Kampüs’te yer alan basamaklara yerleştirdikleri anı taşı ile 2 Şubat 2022 saat 14.22’de (öğleden sonra saat 2.22) buluşma sözü veren mezunlar bir araya geldi. Yapılan törenle üzerinde “Buradaydık” yazılı yeni anı taşı yerine yerleştirilirken, BÜ’00 Mezunlar Yıllık Komitesi Üyesi Deniz Güloğlu yaptığı konuşmada sözlerini tuttukları için mutlu olduklarını söyledi.

Deniz Güloğlu
Melike Yılmaz Baştuğ
Başak Taşpınar Değim
Adem Vural
Aygün Çelik

Boğaziçi Üniversitesi 2000 yılı mezunları (BÜ’00) 2 Şubat’ta Güney Kampüs’te bir araya geldi. 22 yıl önce Güney Kampüs’te yer alan basamaklara anı taşı yerleştirerek 2 Şubat 2022 saat 14.22 (öğleden sonra saat 2.22) için sözleşen mezunlar, üzerinde “Buradaydık” yazan yeni bir anı taşını da diğerinin yanına koydu. BÜ’00 Mezunlar Yıllık Komitesi Üyesi Deniz Güloğlu, Robert Koleji 1964 yılı mezunlarının 2 Şubat 2000’de gerçekleşen buluşmasından esinlenerek benzer bir organizasyon yaptıklarını belirterek, “22 yıl sonra birbirimize verdiğimiz sözü tutmayı başardık. Bu sayede 2000 yılı mezunları olarak yeniden bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

“ROBERT KOLEJİ MEZUNLARINDAN ESİNLENDİK”

Kurumsal İletişim Ofisi’nin sorularına yanıtlayan Deniz Güloğlu, etkinlik için yaşadığı Hollanda Rotterdam’dan günübirlik geldiğini belirterek, “Güney Kampüs basamaklara 2 Şubat 2022 öğleden sonra 2.22’de buluşacağımızı gösteren bir anı taşı yerleştirdik. 22 yıl sonra bir araya gelerek sözümüzü tuttuğumuzu gösteren yeni anı taşımızı da törenle diğerinin yanına taktık. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

“MİLENYUM MEZUNLARI UNVANINI ALDIK”

Mütercim Tercümanlık bölümü mezunu ve Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Melike Yılmaz Baştuğ ise 22 yılın çok hızlı geçtiğini ve eski arkadaşları görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi:

“Biz 2000 gibi özel bir yılda mezun olduk. Milenyum mezunları unvanını aldık. Bugün de 22 yıl önce burada koşuşturmuş, buranın havasını solumuş yüzler tekrar bir araya geldik ve buluşma sözümüzü yerine getirdik. Ben mezun olduktan sonra Boğaziçi’nden hiç ayrılmadım. Halen burada çalışıyor olmama rağmen de bu buluşmadan ayrı bir heyecan duydum. Üniversitemizin ne kadar özel olduğunu bir kez daha hissettim.”

İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu ve ev hizmetleri platformu Armut.com’un kurucusu Başak Taşpınar Değim de kampüs etkinlileri ile derslere konuk olmak için sıklıkla Boğaziçi Üniversitesi’ne geldiğini söyledi. Değim, 22 yıl sonra eski arkadaşlarla bir araya geldiği için de mutlu olduğunu dile getirdi.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Adem Vural da kampüse iş yoğunluğu nedeniyle birkaç yıldır gelemediğini, etkinlik sayesinde Güney Kampüs’te vakit geçirme şansı bulduğunu söyledi. Psikoloji mezunu Aygün Çelik ise geride kalan 22 senenin çok hızlı geçtiğini ve yeniden buluşmanın kendisini çok iyi hissettirdiği ifade etti.

  • Deniz Güloğlu
  • Melike Yılmaz Baştuğ
  • Başak Taşpınar Değim
  • Adem Vural
  • Aygün Çelik