‘’İkinci Bahar’'larında Boğaziçi ve Harvard diplomasına sahip oldular

Katılımcılarına hem Boğaziçi hem de Harvard Üniversitesi sertifikası alma imkânı sunan ‘’İkinci Bahar Programı’’nda yeni dönem başlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından düzenlenen program kapsamında katılımcılara her yıl bir hafta süreyle Harvard Değişim Programı sunuluyor. İlki 12-20 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaret sonucunda katılımcılar sertifikalarını aldılar. Kayıtları devam eden programın yeni dönemi ise 18 Kasım’da başlayacak.



 Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından hızla değişen dünyada, ihtiyaç duyulan temel bilgilerin güncellenmesine yönelik olarak tasarlanan ‘’İkinci Bahar Programı’’nda ikinci dönem dersler başlıyor.

 BÜYEM’in Harvard Üniversitesi’nin desteğiyle hazırladığı program hızlı ve köklü değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında bu değişimi yakalamak; dünü bugünü ve geleceği anlamak; yeni bir birikim, vizyon ve düşünsel derinlik yakalamak amacıyla tasarlandı.  

 Farklı mesleki birikime sahip katılımcılara açık olan program kapsamında tarih, arkeoloji, politika, sanat ve insan bilimleri alanındaki dersler Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosu tarafından veriliyor. Haftanın üç gününde değişik temalarla eğitim verilen program farklı modüllere aynı anda katılabilme imkânı sağlıyor. 18 Kasım Salı ‘’Türkiye ve Dünya’ya Genel Bakış Programı’’ ile başlayacak yeni dönemde eğitimler, Çarşamba günleri “Sosyal Bilimler”, Perşembe günleri “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” programları ile devam edecek.

 İkinci Bahar Programı, Harvard’a ilk ziyaretini gerçekleştirdi

 Harvard Institute for Learning in Retirement tarafından desteklenen programda, her yıl Harvard Üniversitesi’ne bir haftalık bir değişim ziyareti yapılıyor. Bu kapsamda 12-20 Ekim 2014 tarihleri arasında Harvard’ı ziyaret eden katılımcılar ‘’Müslüman Milliyetçiliği ve Yeni Türkler’’ başlıklı kitabın yazarı Prof. Jenny White tarafından verilen ‘’Dengedeki Türkiye: Müslüman Milliyetçiliğinin Yükselişi’’; Dr. Mark Yessian’dan  ‘’Amerikan Anayasası’nın Yönleri’’ ve Prof. Serhii Plokhii’den “Sovyet Birliği’nin Yıkılışı ve Ukrayna’’ başlıklı seminerleri izleyip Cambridge’de Harvard ve MIT kampuslarını ziyaret ettiler.

Programla ilgili detaylı bilgiye http://ikincibahar.boun.edu.tr/lessons.php web adresinden ulaşılabilir.