Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

SEVİNÇ YENER ÇİMECİOĞLU (BÜ’93)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Sevinç Yener Çimecioğlu, Mondi Tire Kutsan CEO’luğuna atandı. Yüksek lisans derecesini aynı bölümden araştırma ve öğretim asistanlığı yaparken alan Çimecioğlu, Delphi Automotive Systems firmasında fabrika müdürlüğü, üretim kontrol ve lojistik direktörlüğü görevlerinde bulundu. Çimecioğlu ayrıca, Magna Automotive Corporation firmasının, Exteriors-lnteriors ve Mirrors bölümlerinin Türkiye çalışmalarının temelini attı ve Genel Müdürlük görevini yürüttü ve Greif Fps Ambalaj Sanayi firmasının Türkiye Genel Müdürü olarak çalıştı.

LEVENT OĞUZ (BÜ ’02)

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2002 yılında mezun olan Levent Oğuz, 3M Güvenlik ve Grafik Ürünleri Ülke Direktörü olarak görev yapacak. Levent Oğuz, iş yaşamına Mercedes Benz Türkiye'de başladı. 2006 yılında 3M'de çalışmaya başlayan ve iş güvenliği, endüstriyel ürünler gibi çeşitli bölümlerde görev yapan Oğuz, 2016 yılından bu yana Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Ticari Çözümler Divizyonu'nda İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

BUĞRA KULAK (BÜ’99)

Sanofi Türkiye'nin Diyabet ve Kardiyovasküler iş birimi direktörlüğüne Buğra Kulak getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden 1999’da mezun olan Buğra Kulak, kariyerine 2001 yılında GSK şirketinde Yönetici Adayı ve Satış Temsilcisi olarak başlayarak, sonrasında yine GSK firmasında Pazar Araştırma & Satış İstatistik Uzmanı ve Ürün Müdürü pozisyonlarında çalıştı. Kulak, kariyerine 2005 yılında Abbott firmasında ürün müdürü olarak devam ederek, 2006 yılında Roche firmasına katılarak Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü, Romatoloji İş Birimi Müdürü, Herceptin Uluslararası Ürün Müdürü, Onkoloji İş Birimi Müdürü ve Onkoloji & Biyolojik Strateji Pazarlama Direktörü olarak sorumluluklar üstlendi. Buğra Kulak, Sanofi bünyesine katılmadan önce 2016 yılından itibaren Janssen firmasında Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevini yürüttü.

ZEYNEP KESKİN (BÜ’88)

SAP Türkiye’nin 2012 - 2017 yılları arasında Genel Müdürlüğü görevini yürüten Zeynep Keskin, SAP Kuzey EMEA bölgesine Operasyonlardan Sorumlu Başkan (Chief Operating Officer) olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan Keskin,1989 yılında New Orleans Loyola Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Keskin, kariyerine 1990 yılında Siemens’te Satış Temsilcisi olarak başladı. NCR Corporation, Digital-Compaq-HP, Cisco gibi bilgi teknolojileri sektöründeki şirketlerde satış ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev aldı. Zeynep Keskin, Nisan 2017 itibariyle SAP EMEA Bölgesi Satış, Pazarlama ve E-ticaret çözümlerini kapsayan Customer Engagement and Commerce (CEC) iş kolunun yöneticisi olarak atanmıştı.

BÜLENT BAYRAM (BÜ’98)

Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna 1 Haziran itibariyle, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 1998 yılı mezunu Bülent Bayram getirildi. Vodafone Grubu Grup Fonksiyonları İşe Alım ve İşveren Markası Direktörlüğü görevi kapsamında önemli başarılara imza atan Bülent Bayram, Vodafone Grubu bünyesinde işe alım fonksiyonunu yeniden yapılandırıp, organizasyona önemli derecede tasarruf getiren direktör seviyesi işe alım, öğrenci, yeni mezun ve on-boarding ekiplerini kurdu. Son 3 yılda 1.500'den fazla öğrenci ve yeni mezuna kurumsal hayata hazırlık konusunda fırsatlar sunulmasına liderlik eden Bayram, Vodafone Grubu içinde ilk kez "Dijital ve Mükemmel İlk GÜN" inisiyatifini hayata geçirdi ve İngiltere'de bir ilk olarak yeni kariyer internet sayfası lansmanına liderlik etti. Bayram'ın diğer önemli projeleri arasında, Global İT Acceleration dijital işe alım stratejisinin oluşturulmasını ve tüm grup fonksiyonları için oluşturulan yetenek havuzu ile çalışanlara kariyer gelişim fırsatları yaratılmasını hedefleyen "Ready to Grow" inisiyatifi de bulunuyor. Bayram, Vodafone Türkiye ailesine katılmadan önce, Danone Türkiye Baby Nutrition'da İnsan Kaynakları Direktörü, ABD'de bulunan The Dannon Company'de Yetenek Alım Direktörü ve Danone Fransa'da HIRIS Süreç Tasarım Uzmanı olarak çalıştı; İngiltere'de Jacob's Bakery'de, DanoneSA'da ve Korn/Ferry International'da insan kaynakları alanında çeşitli görevler üstlendi.