Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Osman Yılmaz (BÜ ‘09)

Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 2009 mezunu Osman Yılmaz, Turkcell Grup Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Kariyerine Türkiye İş Bankası Hazine Bölümü’nde başlayan Yılmaz, daha önce BNP Türk Ekonomi Bankası Hazine Bölümü ve HSBC Küresel Varlık Yönetimi’nde de üst düzey görevlerde bulunmuştu.

Fezal Okur Eskil (BÜ ’98)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ‘98 mezunu Fezal Okur Eskil, Enerjisa Enerji A.Ş. Strateji ve İş Geliştirme Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Meslek hayatına AT Kearney’de başlayan ve Eczacıbaşı Baxter, Philip Morris International’da çeşitli düzeylerde yöneticilik yapmış olan Okur, uzun zamandır Sabancı Holding bünyesinde kariyerini sürdürdü.

Serdar Temel (BÜ ’00)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu Serdar Temel, Chiesi Türkiye Primary Care Bölüm Direktörlüğü görevine atandı. İlaç sektöründeki kariyerine 2002 yılında Aventis Hastane Grubu satış ekibinde başlamış olan Temel, 2014 yılından beri de Chiesi Türkiye PC Satış Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Mine Sadıç (BÜ’89)

Roche İlaç Türkiye'nin İnsan Kaynakları Direktörlüğüne uzun yıllardır insan kaynakları alanında görev yapan Mine Sadıç atandı. Ekim ayı itibarıyla görevine başlayan Sadıç, 27 seneyi aşan Roche İlaç kariyerine 1991 yılında İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak başladı. Avusturya Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü mezunu olan Mine Sadıç, Roche İlaç bünyesinde bugüne kadar Roche Gebze Üretim Tesisi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, EEMEA Learning Academy'de Eğitim Geliştirme Müdürlüğü ve son olarak da 2016 yılında atandığı Yetenek Yönetimi Müdürlüğü gibi çeşitli sorumlulukları başarıyla yürüttü.

Alpay Selçuk (BÜ’95)

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Alpay Selçuk, Goodyear Lastikleri T.A.Ş Tüketici Lastikleri Direktörü olarak atandı. Selçuk, müşteri deneyimi ile inovatif satış yöntemleri geliştirme, strateji ve dağıtım ağı tasarımı ve proje yönetimi konusunda 20 yıllık uluslararası deneyimi ile lastik sektörünün farklı iş kollarında çalıştı.

Pazarlama kampanyaları, ürün yönetimini ve müşteri iletişimini geliştirmek ve yönetmek konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan Alpay Selçuk, otomotiv bayi ağı yönetiminde de görev aldı. Selçuk, satış ekipleri, iş planlaması, bütçeleme, bütçe takibi konularında da deneyim sahibi ve uzun vadeli strateji ve yıllık operasyon planları geliştirme alanlarında da uzman. Alpay Selçuk, son olarak Ocak 2018’den beri Goodyear Lastikleri T.A.Ş. bünyesinde Tüketici Lastikleri Değer Önerme Müdürü olarak çalışmaktaydı.

Handan Karakaş (BÜ’94)

Madeni yağ üreticisi ExxonMobil’in Avrupa Afrika Ortadoğu (EAME) Bölgesi Ticari Yağlar Stratejik Müşteriler Müdürlüğü görevini, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı mezunu olan Handan Karakaş yürütecek. 1998 yılından beri ExxonMobil’de kariyerini sürdüren Karakaş, yeni görevi kapsamında Türkiye’nin de aralarında olduğu 85 ülkeden sorumlu olacak.