Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Ekin Alayat Sarfati (BÜ’02)

BSH Grubu'na ait Siemens ve Gaggenau markalarının Pazarlama Müdürlüğü görevine Ekin Alayat Sarfati getirildi. Siemens ve Gaggenau markalarının iletişiminden sorumlu olacak Sarfati, 16 yılı aşkın süredir farklı şirketlerde ticari pazarlama ve marka pazarlama alanlarında üst düzey görevlerde bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nden 2002 yılında derece ile mezun olan Ekin Alayat Sarfati, kariyerine British American Tobacco Türkiye'de Pazarlama Uzmanı olarak başladı. Sarfati, BSH Türkiye'deki görevinden önce 2004 - 2018 arasında Imperial Tobacco Türkiye'de sırasıyla Marka Müdürü, Ekonomik Markalar Grup Marka Müdürü, Uluslararası Stratejik Markalar Grubu Marka Müdürü, Türkiye Pazarlama Müdürü ve Doğu Akdeniz Bölge Pazarlama Müdürü olarak yönetim kurulunda görev aldı.

Didem Daphne Özensel (BÜ’97)

2012 yılından beri Mercedes-Benz Türk Bayii Ağı ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini yürüten Didem Daphne Özensel, 1 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla Mercedes-Benz Türk 2.El Kamyon ve Otobüs Satış Direktörlüğü görevini devralacak. Şubat 2019 itibarıyla mevcut direktörlük görevine ilave olarak vekaleten 2.El Kamyon ve Otobüs Satış Direktörlüğü görevini de yürütecek olan Özensel, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi 1997 yılı mezunu. Didem Daphne Özensel, kariyerine 1997 yılında Mercedes-Benz Türk’te yönetici yetiştirme programıyla başlayarak, 1998 yılında Bayii Ağı projesinde görev almıştı. 2007 yılında Bayii Ağı Geliştirme Grup Müdürlüğü görevine atanan Özensel, 2012 yılından beri ise Mercedes-Benz Türk Bayii Ağı ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini yürütüyor.

Meliha Yardım (BÜ’07)

NN Hayat ve Emeklilik’in İnsan Kaynaklarından Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Meliha Yardım, aynı görev için grubun Romanya ofisine transfer oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 2007 yılında mezun olan Meliha Yardım, 2008 yılında profesyonel kariyerine HSBC Bankası İnsan Kaynakları biriminde başladı. Daha sonra Hay Grup’ta Danışman olarak çalışan Yardım, 2012 yılında NN Hayat ve Emeklilik’e katıldı. NN Grup içerisinde diğer ülkelere kıyasla çok daha küçük bir ekiple çalışmasına rağmen İnsan Kaynaklarını profesyonelleştirme konusunda üstün bir başarı gösteren Meliha Yardım, aynı zamanda değişim yönetiminde önemli roller üstlendi ve NN Grup çapında yürütülen bazı projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulundu.

Aslı Selçuk (BÜ’94)

Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü Aslı Selçuk getirildi. 2012 yılından bu yana Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapan Selçuk, 2006-2012 yılları arasında Koç Holding’de Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak çalıştı. Yatırımcı İlişkileri kariyeri öncesinde, Citibank’ın Türkiye ve Avrupa ofislerinde hisse senedi takas ve saklama operasyonlarında farklı pozisyonlarda bulundu. (1994-2005). Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Selçuk, Koç Üniversitesi’nden Executive MBA derecesine sahip. Aynı zamanda Ford Otosan’ın Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) nezdindeki temsilcileri arasında yer alıyor. Kuruluşundan bu yana TÜYİD üyesi olan Selçuk, 2017’den bu yana da Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor.

Nalan Öğüt Koray (BÜ’07)

Nalan Öğüt Koray, MSD Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak Liderlik Ekibi’ne katıldı. Kariyerine 2007 yılında, Procter&Gamble’da Gebze Fabrikası İş ve Çalışan İlişkileri İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı olarak başlayan Nalan Öğüt Koray, 2009 yılında P&G Türkiye İşe Alım Müdürü, 2011’de Marka ve Ticari Operasyonlardan sorumlu İnsan Kaynakları Müdürü olarak atandı. 2014 yılından bugüne kadar P&G Gebze Fabrikası’nın Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü görevini yürüttü. Farklı organizasyonlar için İK partnerliği yapmanın yanı sıra, Strateji Belirleme ve Yönetim, Organizasyonel Dizayn ve Etkinlik, Çalışan İletişimi, Çeşitlilik ve Dahil Etme ve Ücret & Yan Haklar uzmanlık alanlarında pek çok projeye liderlik etti. Nalan Öğüt Koray, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde 2007 yılında lisans eğitimini tamamladı.

Barış Pala (BÜ’00)

Verifone’un Ticari Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Pala oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 2000 yılında mezun olan Barış Pala’nın, profesyonel hayatında Verifone önemli bir yere sahip. 4 yıllık PriceWaterhouseCoopers tecrübesinin ardından 2004’te Verifone’da çalışmaya başlayan Pala, şirketin Türkiye operasyonlarının finans bacağını yönetirken iş geliştirme departmanıyla da projeler geliştirdi. 2008 yılında iş hayatına ara vererek iki yıl süren bir dünya turuna çıkan Barış Pala, daha sonra Almanya’da, yine Verifone bünyesinde kariyerine devam etti ve Verifone tarafından satın alınan Hypercom’un Verifone’a entegrasyonu sürecinde Almanya ofisinin tüm finans faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi. 2013 yılında EEMEA bölgesinden sorumlu CFO olarak İstanbul’a dönen Barış Pala, son olarak EEMEA Bölgesi Ticari Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini üstlenmişti.

Mahmut Emre Bayram (BÜ’04)

Güneş Sigorta Hasar Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini Mahmut Emre Bayram üstlendi. Bayram, eğitimini İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. Çeşitli sektörlerde görev aldıktan sonra 2010 yılında kariyerine sigorta sektöründe devam eden Bayram, 2010-2013 yılları arasında Aviva Sigorta'da Hasar Lojistik, İdari İşler ve Satınalma Müdürü olarak görev aldı. Daha sonra sırasıyla 2013-2016 yılları arasında Aksigorta'da Hasar Lojistik Bölüm Müdürü, 2016-2017 yılları arasında aynı şirkette Sağlık Sigortaları Müdürü, 2017-2019 yılları arasında Sompo Japan Sigorta'da Hasar Koordinatörü olarak görevlerini yürüttü.