Mezunlarımızdan haberler

Mezunlarımızın kariyer izleri...

Burak Sezercan (BÜ’96)
İş Portföy’ün genel müdürlük görevine Burak Sezercan getirildi. 1996’da Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Sezercan, 2002'de İngiltere'de City University Cass İşletme Okulu'nda Bankacılık ve Uluslararası Finans alanında yüksek lisans programını tamamladı. Bu görevinden önce Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölümü Bölüm Müdürü olan Sezercan, Türkiye İş Bankası’nda 1996’da Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı, 2005’de Risk Yönetimi Bölümü Müdür Yardımcısı, 2008’de Risk Yönetimi Bölümü Birim Müdürü, 2011’de Strateji ve Kurumsal Performans Yönetimi Bölüm Müdürü olarak çalıştı. Sezercan, profesyonel iş hayatı boyunca İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Camiş Madencilik, Milli Reasürans, Anadolu Hayat Emeklilik ve Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Müşteri Hizmetleri’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı.

Ayşe Ketenci (BÜ’04)
Mindshare’ın yeni icra kurulu üyesi Ayşe Ketenci oldu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünde lisans, Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Ketenci, kariyerine Fida Film’de pazarlama bölümünde başladı. 2008’de Starcom Mediavest Group’da P&G, Samsung gibi çeşitli reklam verenlerin entegre iletişim planlamasını ve çeşitli konkur süreçlerini yönetti. 2016’dan itibaren Vodafone Türkiye’de medya kıdemli müdürü olarak çalışan Ketenci online ve offline medya satın alma ve planlama süreçlerine liderlik ederken, Vodafone’un global adtech yapılanması, performans pazarlaması, içerik iş birlikleri, MMM çalışmaları, medya-marka araştırmaları gibi çeşitli süreç ve projeleri yönetti. Vodafone görevi süresince IAB Yönetim Kurulu üyesi olarak, dernek bünyesinde İnfluencer Pazarlaması, Digital Ses ve Açıkhava çalışma gruplarına başkanlık ederek, sektörü bilgilendirmeye yönelik çeşitli seminer, webinar, rapor çalışmalarında bulundu. 

Fezal Okur Eskil (BÜ’98)
Yıldız Holding’de Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Başkanlığı’na Fezal Okur Eskil getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1998’de mezun olan Eskil, 2000’de ABD'de Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden İşletme Yönetimi (MBA) ve Endüstri Mühendisliği yüksek lisans derecelerini aldı. İş hayatına 2001’de A.T. Kearney Chicago ofisinde yönetim danışmanı olarak başlayan Eskil, bu görevini takiben Eczacıbaşı-Baxter ve Philip Morris International bünyesinde farklı görevlerde bulundu. Yıldız Holding’den önce Sabancı Holding, Enerjisa Enerji, Kordsa ve diğer Sabancı Topluluğu şirketlerinde de üst düzey pozisyonlarda yer almıştı.

Sinem Atmaca (BÜ’06)
Janssen Türkiye’nin OneHR Türkiye & Türkiye Janssen İnsan Kaynakları Direktörü Sinem Atmaca oldu. Atmaca lisans eğitimini 2006’de Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikasını aldı. Johnson & Johnson’a katılmadan önce Koç Sistem, SAP Türkiye, PepsiCo ve Abbott’ta farklı insan kaynakları pozisyonlarında görev yaptı. Kurumsal dönüşüm ve stratejilere liderlik etme, organizasyon içerisinde çalışan ve kültür önceliklerini hayata geçirme ve saha ekibi ile ilgili kariyer projelerinde Asya, Orta Doğu ve Afrika'da çeşitli ortaklıklar kuran Atmaca, son olarak Abbott Türkiye’de Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapıyordu.

Senem Başyurt (BÜ’92)
Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) yeni genel müdürü Senem Başyurt oldu. Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde lisans, İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans eğitimini tamamlayan Başyurt, iş hayatına Andersen Consulting'de başladı. Kariyerine yatırım bankacılığı alanında devam ederek Körfezbank, Demirbank ve HSBC'de çalışan Başyurt, Ernst & Young (EY) Türkiye’ye Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetleri alanında yönetici direktör olarak katıldı. 2012’de EY Türkiye’nin Destek Hizmetleri Direktörlüğü görevini üstlendi. Son olarak Darüşşafaka Cemiyeti’nde Genel Sekreterlik görevini yürütüyordu.

Sait Aytaç (BÜ’93)
Tasarruf finansmanı şirketlerinden Eminevim’de genel müdürlük görevine Sait Aytaç getirildi. Aytaç, 2002'de Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Finans sektörüne Albaraka Türk’te başlayan Aytaç, Türkiye Finans Katılım Bankası'nda şube müdürlüğü, bölge müdürlüğü ve satış grup müdürlüğü görevlerini üstlendi. Aytaç son olarak Vakıf Katılım'da Bireysel ve Ticari Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Barbaros Uygun (BÜ’02)
Mox Bank Limited’ın yeni CEO’su Barbaros Uygun oldu. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Barbaros Uygun, Boğaziçi Üniversitesi'nde işletme yüksek lisans eğitimini tamamladı. ABD'de Columbia Üniversitesi'nde Business Excellence (İşletmede Mükemmeliyet) programına katıldı. 1998’de yönetici yetiştirme programı ile Garanti Bankası'nda bankacılık kariyerine ilk adımı atan Uygun, bireysel bankacılık satış ve pazarlama, KOBİ bankacılığı ve dağıtım kanalları dahil olmak üzere birçok farklı bölümde çalıştıktan sonra 2012’de ING Bank Türkiye’de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 2013'ten beri mevcut görevine ek olarak İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaya başlayan Uygun, aynı yıl ING Menkul Yönetim Kurulu Başkanlığını da üstlendi.

Didem Makaskesen (BÜ’01)
Didem Makaskesen, Anadolu Hayat Emeklilik Pazarlama ve Ürün Yönetimi Müdürlüklerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 2001'de mezun olan Makaskesen çalışma hayatına 2002’de Anadolu Hayat Emeklilik Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortaları Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. 2008’de uzman olarak atandığı pazarlama müdürlüğünde, 2011’de müdür yardımcısı, 2015’ten itibaren de pazarlama müdürü görevini üstlendi.

*/