Mezunlarımızdan haberler

Mezunlarımızdan kariyer izleri...

Bora Çermikli (BÜ’02)

Eksim Holding’de CFO pozisyonuna Bora Çermikli atandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi Bölümü mezunu olan Çermikli, 2002’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı'nı bitirdi. Kariyerine Osmanlı Bankası’nda iç denetmen olarak başlayan Çermikli, Akçansa’da hazine yöneticiliği yaptı. Arçelik- LG Klima, Brisa ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP) CFO pozisyonlarında bulunan Çermikli, son olarak Socar bünyesindeki Bursa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de (Bursagaz) genel müdür görevini yürütüyordu.

Hilal Eksel Merter (BÜ’92)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Hilal Eksel Merter, BSH Tüketici Ürünleri Global Marka Pazarlama Direktörü olarak atandı. Georgia Institute of Technology – Scheller College of Business’da işletme ve uluslararası pazarlama alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Merter; SC Johnson, Anadolu Efes, Imperial Tobacco, Yıldız Holding ve BSH Türkiye şirketlerinde toplam 25 yıllık marka ve ticari pazarlama, strateji, değişim yönetimi, dijital transformasyon tecrübesine sahip.

Erkan Şahinler (BÜ’90)

AGESA Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu Erkan Şahinler atandı. Profesyonel kariyerine 1990’da bağımsız dış denetim alanında başlayan Şahinler, 1993’ten itibaren Sabancı Holding bünyesinde, gıda, uluslararası ticaret ve sigorta sektöründe yer alan şirketlerde çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Şahinler, 2008’de mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak Aksigorta ailesine katıldı. 1994’ten bu yana Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatı'na sahip olan Erkan Şahinler, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Sabancı Holding’de planlama, analiz ve finansman direktörü olarak görev yapıyor.

Recep Pehlivan (BÜ’04)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Recep Pehlivan, Feast Gıda‘da yurtiçi ve yurtdışı satış ve pazarlama direktörlüğü görevine atandı. Kariyeri boyunca satış alanında çeşitli kurumlarda görev yapan Pehlivan, Reckitt, BAT, Vodafone gibi şirketlerde özel müşteri yöneticisi, bölge müdürlüğü, tüketici satış birimi başkanlığı gibi görevleri yürüttü. Ardından Mars ve Kraft Heinz şirketlerinde satış müdürlüğü ve Peyman’da satış direktörlüğü pozisyonlarında çalıştı. 2020’de Feast Gıda bünyesinde göreve başlayan ve yurtiçi satış ve pazarlama direktörü olarak 1,5 yıla yakın süredir görev yapan Pehlivan, yeni görevi ekseninde Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarlarına yönelik çalışmaları da yönetecek.

Tuba Köseoğlu Okçu (BÜ’94)

Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu Tuba Köseoğlu Okçu, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü olarak atandı. Köseoğlu Okçu, çalışma hayatına simültane konferans tercümanı olarak başladı ve Tercüme Konseyi’nde görev aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Köseoğlu Okçu, Doğuş Grubu bünyesinde de görev yaptı. Sırasıyla Garanti Bankası Eğitim Müdürlüğü’nde performans danışmanı, Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi’nde üst düzey yönetici geliştirme müdürü, Doğuş Holding’de insan kaynakları bölüm başkanı ve Doğuş Otomotiv’de insan kaynakları koordinatörü olarak görev aldı. Tuba Köseoğlu Okçu, daha sonra Eastpharma Deva Holding İnsan Kaynakları Organizasyonel Gelişim Direktörlüğü görevini yürüttü. 2012-2019 yılları arasında Hürriyet Gazetesi İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyeliği pozisyonlarında çalıştı.

Hakan Uzun (BÜ’91)

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde tamamlayan ve ardından 2017’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı'nı bitiren Hakan Uzun, DNSSense & Roksit CEO'su olarak atandı. Kariyerine 1986'da İktisat Bankası'nda başlayan Uzun, daha sonra Siemens Nixdorf, Fujitsu Siemens, Motorola ve Avaya gibi şirketlerde çeşitli görevler yürüttü. 2012’de Forcepoint ile siber güvenlik sektörüne giriş yapan Uzun, sonrasında Infoblox ve McAfee şirketlerinde Ülke Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Uzun, son olarak Cyberwise şirketinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Buğra Anıldı (BÜ’98)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Buğra Anıldı, OCR Labs Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü olarak atandı. 2000’de DG Internet Solutions Inc. şirketinde satış yöneticisi olarak yer aldı. DNA Internet Solutions Inc. Kurucu Ortak ve Satış ve Pazarlama Direktörü pozisyonunda da bulundu. 2006’da Stratejik çözümler ve iş ortakları satış yöneticisi olarak Gantek Technologies şirketine geçiş yapan Anıldı, Experian’da Orta Doğu ve Türkiye satış ekibinde yönetici rollerinde çalıştı. Buğra Anıldı, son olarak Pegasystems TMEA Bölgesi Finansal Sektör satışlarından sorumluydu.

Ebru Tuna (BÜ’93)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Ebru Tuna, Santa Farma Satınalma Direktörü oldu. Kariyerine Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri’nde başlayan Tuna, sırasıyla üretim planlama uzmanı, bilgi sistemleri şefi, müşteri hizmetleri müdürü, süreç geliştirme ve bilgi sistemleri müdürü olarak görev yaptı. Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.’de Lojistik Müdürü, Haver Farma İlaç A.Ş Tedarik Zinciri Direktörü ve Onko İlaç San. ve Tic. A.Ş Tedarik Zinciri Grup Müdürü olarak da görev alan Tuna, Santa Farma ailesine katılmadan önce süreç danışmanlığı ve satınalma danışmanlığı da yaptı.

Dağhan Güçlü (BÜ’03)

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü Oğuzhan Güçlü, GSK Türkiye Onkoloji İş Birim Direktörü olarak atandı. Profesyonel kariyerine Petrol Ofisi'nde başlayan Güçlü, daha sonra 3M firmasında satış alanında çalıştı. 2006’da Roche Türkiye’ye tanıtım sorumlusu olarak katıldı. 11 yıl boyunca birçok farklı alanda ürün yönetimi ve lansman hazırlık süreçlerinde çalıştı. 2017’de Merck Grup’a katılan Güçlü, burada sırasıyla onkoloji pazarlama müdürü; strateji, operasyon ve iş mükemmeliyeti direktörü ve onkoloji iş birimi direktörü olarak çalıştı. Güçlü, GSK Türkiye’ye katılmadan önce, Janssen Türkiye Merkezi Sinir Sistemi İş Birimi Lideri olarak satış ve pazarlama ekiplerinin yönetiminden sorumluydu.

Fethi Baytan (BÜ’88)

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olan Fethi Baytan, Aktek Bilgi İletişim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yeni genel müdürü oldu. Kariyerine Bios Bilgisayar'da yazılım geliştirme uzmanı olarak başladı ve Proje Yöneticisi olarak devam etti. 1994 – 2000 yılları arasında Continent'da ve Carrefour'da bilgi sistemleri direktörü görevinde bulundu. 2000’de Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş‘de bilgi teknolojileri müdürü olarak çalıştıktan sonra, aynı kurumda 2007-2010 yılları arasında satınalma, lojistik ve sistem geliştirme genel müdür yardımcısı, 2011’de ise genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2012- 2018 yılları arasında Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.’de insan kaynakları, yönetim sistemleri ve satınalma direktörü olarak çalıştı. Baytan, 2018’den beri Aksa Akrilik İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörü görevini yürütüyordu.