Mezunlarımızdan haberler

Mezunlarımızdan kariyer izleri...

Özkan Çimen (BÜ’99)
Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Çimen, Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kariyerine Koç Holding Denetim Grubu Başkanlığı'nda denetim asistanı olarak başlayan Çimen, 2002-2008 arasında Koçtaş'ta mali işler yöneticisi olarak yer aldı. 2009-2011 yılları arasında Best Buy Türkiye'de finans yöneticisi olarak görev yaptıktan sonra 2012’de Arçelik bünyesinde çalışmaya başlayan Çimen, burada çeşitli pozisyonlarda bulundu.

Mesut Karakaş (BÜ’04)
Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Mesut Karakaş, Halkbank Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Yine Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde doktorasını tamamlayan Karakaş, 2013’te Gebze Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 2017’de doçentlik unvanını alan Mesut Karakaş, 2020’den bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi akademik kadrosunda yer alıyor.

Okan Güner (BÜ’98)
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu Güner, Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü ve İnsan Sağlığı İş Birimi Direktörü olarak atandı. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Pfizer Türkiye'ye ticari ödemeler sorumlusu olarak katılan Güner, yaklaşık 20 yıl boyunca şirketin farklı birimlerinde görev yaptı. Okan Güner, Boehringer Ingelheim Türkiye organizasyonuna katılmadan önce sağlık şirketi Viatris'in Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Hilmi Güvenal (BÜ’85)
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Güvenal, Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 1993’te Harvard İşletme Okulu Yönetim Geliştirme Programı’nı tamamlayan Güvenal, yaklaşık 15 yıl boyunca Tekfen Holding çatısı altındaki birçok şirketin yönetim kurulunda görev aldı. Güvenal, 2002’de Reform Kurumsal’ın kurucu ortakları arasında yer alırken, 2009-2019 yılları arasında Hayat Varlık Yönetim A.Ş’nin CEO’su olarak görev yaptı. Halen Hayat Varlık Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Tam Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

Ata İsmet Özçelik (BÜ’02)
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Ata İsmet Özçelik, Pfizer Türkiye ve Ortadoğu Avrupa Bölgesi Dijital Lideri olarak atandı. Yine Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisans) eğitimini tamamladıktan sonra IBM’de kıdemli danışman, Sony’de bölgesel dijital iş ortağı gibi önemli görevler üstlenen Özçelik, Pfizer bünyesine 2012’de Türkiye Dijital İş Ortağı olarak katılmıştı.

Eren Günhan Ulusoy (BÜ’03)
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Eren Günhan Ulusoy, KİB (Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) Başkanı olarak atandı. 2003’te Ulusoy Un Sanayi'de iş hayatına başlayan Ulusoy, 2008’den beri Samsun Serbest Bölgesi İşletici A.Ş. (SASBAŞ) Yönetim Kurulu üyesi. Birçok sosyal ve mesleki derneğin de üyesi olan Ulusoy, halen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Değirmenciler Birliği (IAOM) Avrasya Bölgesi Yönetim Konseyi Başkanlığı ve Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyor. Ulusoy, birçok önemli medya kuruluşu tarafından Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'su arasında gösterildi.

Seda Erdem (BÜ’00)
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Erdem, ATP (ATA Teknoloji Platformları) İK Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Fulbright bursuyla ABD’de Tulane Üniversitesi’nde MBA derecesini tamamlayan Erdem, Ernst & Young, Peppers & Rogers ve PwC gibi danışmanlık şirketlerinde strateji ve yönetim danışmanlığı faaliyetlerinde bulundu. Ata Holding’e stratejik planlama müdürü olarak katıldı ve başkanlık ofisi direktörü olarak görev yaptı. Erdem aynı zamanda TÜSİAD Çin Network Üyesi ve AmCham Turkey‘de (Türk-Amerikan Ticaret Odası) Ata Grubu’nu temsil ediyor. Erdem ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi’nde stratejik planlama konusunda eğitimler de veriyor.

Tayga Kaan Hilal (BÜ’09)
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Hilal, Viatris Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı. 13 yıldan fazla tecrübesi bulunan Hilal, Pfizer Türkiye’de satış ve pazarlama, satış gücü etkinliği ve iş geliştirme alanlarında çeşitli roller üstlendi. Hilal daha önce Pfizer’de Rusya, Türkiye, Afrika ve Orta Doğu için Ticari Operasyonlar ve Kurumsal Analitik birimlerini yönetiyordu.

Berk Tümen (BÜ’14)
Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programı mezunu Tümen, Sanofi Türkiye Temel Ürünler İş Birimi Direktörü olarak atandı. Kariyerine Anadolu Efes’te kurumsal finans ve yatırımcı ilişkileri yardımcısı olarak başlayan Tümen, daha sonra Anadolu Grubu’nda finans uzmanı ve kurumsal finans yöneticisi olarak yer aldı. 2016’da Finans Müdürü olarak Thyssenkrupp’ta çalışan Tümen, 2017’den beri Sanofi bünyesinde görev yapıyor.