Türk ve uluslararası sporcular Sports Fest rüzgarını Boğaziçi’nde estirdi

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından 43’üncüsü düzenlenen Sports Fest 2024’te sporun ritmi Boğaziçi’nde tutuldu. 16-19 Mayıs’ta gerçekleşen festivalde 13 ülkeden 1000 sporcu 12 branşta mücadele etti.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından 43’üncüsü düzenlenen "Shining Star Awards 2018'de En Başarılı Kampüs Etkinliği" seçilmiş Türkiye'nin üniversiteler arası en büyük spor festivali olan Sports Fest 2024, 16-19 Mayıs’ta Güney Kampüs’te gerçekleşti.

Türkiye'de bir üniversite tarafından gerçekleştirilen ilk spor festivali olma özelliği taşıyan Sports Fest 2024’te dört gün boyunca yurt dışı ve yurt içinden birçok üniversite ağırlandı.

13 ülkeden 1000’e yakın sporseveri bir araya getiren Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli turnuvalar düzenlendi. Festivalde gerçekleşen turnuvalar arasında amigoluk, su topu, basketbol, voleybol, tenis, hentbol, futbol, badminton, futsal, yüzme, bayrak futbolu ve masa tenisi yer aldı.

Bu yıl 639 yabancı sporcu ile rekor yabancı katılımcı sayısına ulaşılan festivalde Türk ve uluslararası sporcular mücadele ederken, rekabetin yüksek olduğu müsabakalarda Türkiye ve dünyadan genç sporcular tanışma fırsatı buldu.

Boğaziçi Üniversitesi festivalde sponsor etkinlikleri, fitness aktiviteleri, dans atölyeleri ve gösterileri, oyun parkurları, konserler, dj performansları gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yaparken renkli gösterilere de sahne oldu.