Albert Long Hall’de fiziksel mesafeli klasik müzik şöleni

Boğaziçi Üniversitesi, pandemi döneminde de kurallara uygun şekilde çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yeni nesil, kültür ve sanat performanslarını paylaşmak üzere kurulmuş, analog sanat tüketiminden dijital sanat tüketimine zemin hazırlayan ARTBOX; Jazz ve Klasik Müzik Performans video kayıtlarını 31 Ağustos, 1, 2 ve 3 Eylül tarihlerinde Albert Long Hall'de gerçekleştirdi. Kayıtlar öğrencilere açık olarak yapıldı.
Kenan Özcan

Boğaziçi Üniversitesi’nin mekân desteği verdiği ve dört gün süren ARTBOX performans kayıtlarını, Boğaziçili öğrenciler ve çalışanlar da izleme fırsatı yakaladı. Etkinlik takviminde yer alan performanslar için fiziksel mesafe kurallarına uygun sınırlı sayıda seyirci kabul edildi. Salonda sessizliğin sağlanarak ve çekimin gerektirdiği kurallara uyularak gerçekleştirilen performanslarda izleyiciler; jazz, klasik müzik ve masal anlatılarını kapsayan geniş yelpazeli bir repertuarda müzik şöleni yaşadı.

Etkinlik esnasında şu performanslar kaydedildi:

31 Ağustos Pazartesi 15.00 – 19.00
Yiğit Karataş (keman) / Özgür Ünaldı (piyano) – Jazz Dinleti 

1 Eylül Salı 15.00 – 19.00
Gökhan Aybulus (piyano) – Klasik Müzik Dinleti

2 Eylül Çarşamba 15.00 – 19.00
Çağatay Akyol (arp) / Derya Yıldırım (narration) – Masal – Müzik Terapi

3 Eylül Perşembe 15.00 – 19.00
Burak Bilgili (bas/bariton) – Fügen Yiğitgil (piyano) – Klasik Müzik Dinleti

ARTBOX’a verilen destek çerçevesinde konser kayıtları, Boğaziçi Üniversitesi mensuplarına özel olarak açık olacak ve yayımlanan konserler izlenebilecek.