Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı Türkiye Şampiyonu

Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, 15-17 Nisan’da düzenlenen yarışlarda Türkiye şampiyonu oldu. Erkeklerde birincilik, kadınlarda üçüncülük kupasını elde eden Kürek Takımı, sezonun üçüncü ayağını başarıyla tamamladı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca’da düzenlenen ve sezonun son basamağı olan Türkiye Şampiyonası’nda, önceki yarışlarda elde ettikleri başarılarla dikkat çeken Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, “Akademik Erkekler 8+” ve “Akademik Erkekler Deniz Küreği C4X+” kategorisinde birincilik elde ederken, “Büyük Erkekler 8+” kategorisinde ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından üçüncü oldu. Aynı zamanda “Akademik Kadınlar 2X” kategorisinde üçüncülük ve “Akademik Kadınlar Deniz Küreği C2X” kategorisinde ikincilik elde eden Kürek Takımı, sezonu başarılarla kapattı.

Tüm yarışların ardından genel klasmanda Türkiye Şampiyonu olmaya hak kazanan ve erkeklerde birincilik, kadınlarda üçüncülük kupasını elde eden Kürek Takımı’nın performansını Boğaziçi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi, Kürek Takımı sorumlusu ve Antrenörü Recep Selim Akıcı şu sözlerle değerlendirdi:

“KÜREK TAKIMI KISA ZAMANDA YÜKSEK BİR PERFORMANS SERGİLEDİ”

“Kürek Takımı üniversiteyi çok iyi temsil eden spor takımlarından biri. Kürek dünyada bakıldığında üniversitelerde çok yaygın bir spor. Boğaziçi Üniversitesi de hem akademik kalitesiyle hem de spor alanlarındaki başarısıyla bilinen bir üniversite. Boğaziçi’nde 1983 yılında kurulan Kürek Takımı hem Oxford, Cambridge gibi büyük organizasyonlarda hem de Türkiye çapında üniversitenin yüzünü güldüren neticeler aldı. Kürek sporu hem doğayla hem de rakiplerle mücadeleyi gerektiren bir spor. Bilhassa öğrencilikte böyle bir sporla uğraşmak büyük şans. Boğaziçi de bu imkânı öğrencilerine tanıyor. Bu sporun hem fiziken hem ruhen çok fazla katkısı var. Takım ruhu, bir şeyleri birlikte başarma hissi gibi birçok deneyimi yaşayabiliyor öğrenciler. Bizim takımımız da gerçekten çok disiplinli. Yaz döneminde bile tatile gitmeyip antrenman yapıyorlar, çok çalışıyorlar ama emeklerinin de karşılığını alıyorlar. Türkiye’de hem akademik hem de kulüp yarışlarına iştirak ediliyor. Okulun da desteğini görüyoruz. Performansları herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Şimdiye kadar olimpiyatlara da sporcu yetiştirmiş biri olarak, yıllardır elde ettiğim deneyimime dayanarak, Kürek Takımı’nın bu kadar kısa zamanda çok yüksek bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Önümüzdeki yıllarda başarılarının katlanacağını düşünüyorum. Aynı şey kadın takımımız için de geçerli. Kadın takımımız çok yeni ancak çok disiplinli, kabiliyetli, çalışkan bir takım. Bu sene tecrübesiz olmalarına rağmen çok başarılı yarışlar geçirdiler. Önümüzdeki senelerde daha iyi olacaklarına eminim.”

Kürek Takımı’nın yeni hedefinde 28-29 Mayıs tarihlerinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek Fetih Sporfest Türkiye Şampiyonası bulunuyor.

Takımın kadrosu ise şöyle:

Teknik Kadro: Recep Selim Akıcı, Sergen Haydın

Sporcular:

Doğa Paslı- Uluslararası Ticaret, ikinci sınıf

Gizem Gülbüz- Tarih, ikinci sınıf

Ahmet Celal Gündoğdu- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, birinci sınıf

Buğra Bulut- Elektrik Elektronik Mühendisliği, üçüncü sınıf

Deniz Taşkın- Makine Mühendisliği, birinci sınıf

Furkan Başkan- Uluslararası Ticaret, ikinci sınıf

Hasancan Cebeci- Endüstri Mühendisliği, ikinci sınıf

Muhammed İkbal Sancaklı- Makine Mühendisliği, üçüncü sınıf

Oğuzhan Erdik- Ekonomi, üçüncü sınıf

Onurcan Yalçın- Fizik, hazırlık

İdil Yüksektepe- Uluslararası Ticaret, üçüncü sınıf