Boğaziçi Üniversitesi’nde 3817 öğrenci kampüslerdeki yurtlara yerleştirildi

İstanbul dışından veya İstanbul’un uzak semtlerinden gelerek, yurt başvurusunda bulunan tüm Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Üniversitenin kampüslerinde bulunan yurtlara yerleştirildi. Bu çalışma ardından yurtlarda barınamayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bulunmuyor.

Boğaziçi Üniversitesine 2021 yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler dahil olmak üzere İstanbul dışından gelen veya İstanbul’un kampüslere uzak ilçelerinde yaşayan ve yurda başvuruda bulunan tüm öğrencilere yurt imkanı sağlandı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pandemi nedeniyle kapalı olan öğrenci yurtlarına ilk aşamada 2019 yılı ve öncesi girişli yurtta barınan öğrenciler yerleştirilirken, ikinci aşamada daha önce öğrenci yurtlarında kalmamış 2020 ve 2021 girişli öğrenciler yerleştirildi. Buna göre İstanbul dışından ve İstanbul’un uzak ilçelerinden gelerek Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim görmeye hak kazanmış toplam 3 bin 817 öğrenci Üniversitenin yurtlarında barınabilecek. İstanbul dışından gelen öğrenci sayısının geçen yıllara göre artış göstermesi nedeniyle yerleşimlerde üçüncü aşamayı bekleyen öğrencilerin de yerleşimi ile 2021 girişli 762 öğrenci kampüslerde konaklayabilecek.

2021-2022 Akademik Yılı’nda Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşip hazırlık okuyacak öğrenciler, Düzey Belirleme Sınavı (DBS) sonuçları dikkate alınarak kurlara göre sınıflandırıldı. Bu sınıflandırma sonucunda yüz yüze eğitim alacak P1 ve P2 kurunda olan ve yurt başvurusu yapmış İstanbul dışından veya İstanbul’un uzak ilçelerinden gelen öğrencilerin tümü yurda kabul edilmiş durumda. Kilyos Kampüs’ünde bulunan YADYOK Hazırlık Okulu’nun sınıflarının pandemi şartlarında eğitim vermesinin sağlanması nedeniyle P3 ve P4 kurunda olan öğrenciler çevrimiçi eğitim alacaklar.

İstanbul’un yakın semtlerinde ikamet eden öğrenciler için de Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında misafir statüsünde barınmak mümkün olmakta. Bu kapsamda bulunan öğrencilerin de yurtlara yerleşimi için çalışmalar devam etmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında öğrencinin bulunduğu sınıf, sosyo ekonomik durum gibi kriterlerle öncelik sıralaması yapılan yurt başvurularında Hazırlık eğitimi ardından kalıcı yerleştirmeler yapılır ve öğrenciler kendi rızalarıyla yurttan ayrılmadığı sürece yurt hakları korunur. Erasmus, değişim programları, kayıt dondurma gibi nedenlerle yurttan ayrılan öğrenciler üniversiteye dönüşte yurtta kalma hakkını kaybetmeden, ikamete devam edebilir.

Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında barınan öğrencilerin haftasonu hariç ayda beş gün mazeretsiz yurda gelmemesi halinde yurttan çıkarılması kuralı, 2021-22 eğitim-öğretim döneminde pandeminin oluşturduğu olağanüstü koşullarda eğitimin hibrit yapılması nedeniyle esnek şekilde uygulanacak.

Pandemi önlemleri çerçevesinde öğrenci yurtlarında 104 kişilik kapasitenin karantina için ayrılması ile olası Covid-19 vakalarında öğrencilerin sıkıntı yaşamadan karantinada kalması sağlanacak. Bu durumdaki öğrencilerin yemek servisleri paketli olarak yurtlardaki karantina odalarına ulaştırılacak.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında barınma için aşıların tamamlanması şartı bulunmakta ve yurtlarda ortak alanlarda maske takılması zorunlu.  

*/