Boğaziçi’nde kayıt dönemi başlıyor

31 Ağustos’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2021-2022 akademik yılı için kayıt dönemi başlıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik kayıtlar (e-kayıt) 4-8 Eylül, şahsen başvuruyla yüz yüze kayıtlarsa 9-10 Eylül'de yapılacak. E-kayıt yapan öğrencilerin kayıt için üniversiteye gelmesi veya belge getirmesine gerek kalmayacak. Kayıtlarla ilgili ayrıntılı bilgiye “ogrenciler.boun.edu.tr” adresinde yer alan ”Kayıt” sekmesinden ulaşılabilir.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre tüm puan türlerinde ilk 100’den 62; ilk 1000’dense 700 öğrenci Boğaziçi’ni tercih etti. ÖSYM’nin 31 Ağustos’ta YKS yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde kayıt dönemi de başlıyor. E-kayıt dönemi 4-8 Eylül, şahsen kayıtlarsa 9-10 Eylül’de gerçekleşecek. Öğrencilerin İngilizce yeterlik düzeyini tespit etmek için düzenlenen Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ise 5 Ekim’de yapılacak.

KAYIT YAPTIRMAYANLAR HAKKINI KAYBEDECEK

Boğaziçi Üniversitesi’ne YKS ile yerleşen tüm öğrenciler e-kayıt işlemini e-Devlet üzerinden 4-8 Eylül tarihleri arasında yapabilecek. E-kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin, kayıt için üniversiteye gelmeleri veya belge getirmelerine gerek kalmayacak.

E-kayıt işlemi yapmayan öğrencilerinse 9-10 Eylül’de Boğaziçi Üniversitesi’ne şahsen başvurarak kaydolmaları gerekecek. İlan edilen kayıt süreleri içinde üniversiteye kayıt yaptırmayanlar hakkını kaybedecek. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ilgili kararına göre başka üniversitede bir lisans programına kayıtlı olanlar da kayıt hakkı elde edemeyecek. Bu öğrencilerin bağlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişkilerini kesmeleri gerekiyor.

İNGİLİZCE SEVİYESİ İÇİN DÜZEY BELİRLEME SINAVI 5 EKİM’DE

E- kayıt veya şahsen kayıt işlemini tamamlayan ve İngilizce dil yeterlik belgesi olmayan tüm öğrencilerin 5 Ekim Salı günü Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYOK) tarafından yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı'na (DBS) girmesi gerekecek. Bu sınav, öğrencinin Hazırlık Birimi’nde hangi programda İngilizce eğitim alacağını belirleyecek. Sınava katılmayanların hazırlık sınıfı yerleştirmeleri doğrudan "Program 1" (Başlangıç seviyesi) sınıflarına yapılacak. Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce yeterlikle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Üniversiteye şahsen gelerek kayıt yaptıran öğrencilerin istenen belgeleri eksiksiz olarak getirmesi bekleniyor. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi ancak aslının getirilmesi koşuluyla kabul edilecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacak. Ayrıca postayla kayıtlar da kabul edilmeyecek.

Kayıtlarla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

*/