BROCUP’ta yüzü aşkın yarışmacı ter döktü

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te Boğaziçi Elektroteknoloji Kulübü (BUEC) ile Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından 14-15 Mayıs’ta düzenlenen Boğaziçi Robot Kupası (BROCUP 2022), yüzlerce öğrenci ve yarışmacıyı ağırladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde salgının ardından kampüs etkinlikleri devam ediyor. Son olarak Boğaziçi Robot Kupası (BROCUP 2022), robotik dünyasına ilgi duyan katılımcı ile yarışmalarla 14-15 Mayıs’ta Güney Kampüs’te düzenlendi. Etkinlikte sumo, çizgi izleyen, labirent, FPV Drone ile serbest kategorilerinde yarışmalar gerçekleşti. Ayrıca Güney Kampüs Meydan’da kurulan stantlarda katılımcılar başta tıbbi olmak üzere birçok sektörde kullanılan gelişmiş robotik cihazları inceleme fırsatı da buldu.

"YARIŞMALAR YOĞUN İLGİ GÖRDÜ"

BUEC RAS Başkanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Anıl Tülü ise BROCUP 2022’ye lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi.

“Yarışmacı olarak 100’ü aşkın kişi etkinliğimizde yer aldı. Lise ve üniversite düzeyinde takımlar sumo, çizgi izleyen, labirent, FPV Drone ile serbest kategorilerinde yarışmaları katıldı. BROCUP 2022’ye olan ilgiden mutluyuz. Etkinliğimizde destekçilerimizin açtığı stantlar da ilgi gördü. Katılımcılar bu sayede tıbbi robotik cihazları inceleme ve kullanma fırsatı buldu. Ayrıca basketbol sahasında kurulan drone pistinde yapılan yarışmalar da katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Önümüzdeki yıllarda da bu yarışmalarımızı daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz."