COMPEC’in TeknoDolu etkinliğinde çocuklar teknolojiyle buluştu

Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (COMPEC) pandemi nedeniyle iki sene ara verdiği TeknoDolu etkinliğini, 15-16 Haziran’da Afyon Kamil Miras Anadolu Lisesi’nde çevre köylerden gelen 7-13 yaş arası çocuklarla gerçekleştirdi.

Doping Hafıza, Stemist Lab ve Habitat Derneği desteğiyle gerçekleştirilen TeknoDolu etkinliği kapsamında, Afyon’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar teknolojiyle tanışma fırsatı buldu. İki gün süren etkinlikte, temel kodlama eğitimleri ve bilim setleriyle çocukların düşünme becerilerini geliştirmeleri hedeflendi.

“BİRLİKTE YARATICI VE EĞLENCELİ PROJELER ORTAYA ÇIKARDIK”

Çocukları teknolojiyle buluşturmak için etkinliği düzenleyen COMPEC, sosyal medya hesabında çocuklarla geçirdikleri iki günü şu paylaşımla özetledi:

“Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz TeknoDolu’yu bu sene Afyon’da gerçekleştirdik. Birlikte yaratıcı ve bir o kadar da eğlenceli projeler ortaya çıkardık. Çocukları sanal gerçeklik gözlüğü ve drone teknolojileriyle buluştururken birlikte çok keyifli vakit geçirdik. Önümüzdeki sene, daha çok çocuğu teknolojiyle buluşturmak dileğiyle!”