İranlı sokak sanatçıları Boğaziçi’nin duvarlarını boyuyor

İran sokak sanatının önde gelen isimleri Boğaziçi Üniversitesi’nde, bir kamusal alanda ilk defa biraraya gelerek Türkiyeli sokak sanatçılarıyla birlikte duvar sanatının örneklerini sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü, ‘’Köprü’’ temalı sanat projesiyle İran ve Türkiye’den sokak sanatçılarının duvar resimlerini kampüse taşıyor.

Kuzey Kampüs’teki çeştili alanlarda duvar resimleri (graffiti) olarak karşımıza çıkan yaratıcı işlere imza atan sokak sanatçıları çalışmaları 10 Aralık’a dek Kuzey Kampüs’te sürdürecekler. Ayrıca Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde de duvar boyayan sanatçılar Boğaziçi Üniversitesi’ne Mural Art’ın en yaratıcı işlerini bırakmış olacaklar.

Boğaziçi Üniversitesi'nin fiziki konumunun tam olarak gerçek bir köprünün ayağında yer almasından hareketle 'Köprü’ teması çerçevesinde kurgulanan bu projeye İranlı sokak sanatçıları illstencil (https://www.facebook.com/illstencil/), FRZ (https://m.facebook.com/iamfrz/), icy and sot (https://m.facebook.com/icyandsot/), MAD (https://m.facebook.com/Madstencils/) ve eastreeart (https://m.facebook.com/eastreetart/) ile birlikte Türkiye’den sokak sanatı alanında son derece ilginç işlere imza atmış olan Canavar, Ares ve Leon isimli sanatçılar da katılıyor.

‘’Köprü’’ projesinde sanatçılar Doğu ve Batı arasındaki sosyokültürel benzerlik ve çatışmaları uluslararası platformlarda ses getirerek sergilemeyi amaçlıyor. Bunu temsilen İstanbul’da geniş çaplı kültürleri birleştiren, köprü görevi görecek bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü üyeleri, Köprü isminin kendi içerisinde gelen ve giden olma durumlarını barındırdığına dikkat çekerken köprünün karşısından gelenin farklı tecrübelerinden kaynaklanan merak uyandıran bilinmezlik ve ziyaret ettiği karşı tarafın aslında benzer tecrubeleri yasayabiliyor olma ihtimalini de içerdiğini belirtiyorlar.

Köprü projesi sadece duvar sanatı (Mural Art) ile sınırlı olmayacak, önümüzdeki günlerde kampüste bu temayı konu alan belgesel gösterimleri de gerçekleştirilecek.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan

Çalışmalara dair daha geniş bilgi için:

https://www.facebook.com/events/481895775325946/