Mesafeyi korusak da Boğaziçi ile yakınız!

Boğaziçi Üniversitesi Covid-19 salgını nedeniyle kampüslerinde bugüne kadar gerçekleşen akademik ve sanatsal etkinliklerinden bir derlemeyi online platformlar kanalıyla kamuoyu ile paylaşıyor. Video seçkisinde kara deliği görüntüleyen bilim insanları arasında yer alan Astrofizik Profesörü Feryal Özel'den Umberto Eco ve Orhan Pamuk gibi dünyaca ünlü yazar ve düşün insanlarına zengin bir derleme yer alıyor.

Yaşadığımız salgının etkilerinden korunmak için evde kalmamız gereken bu zorunlu fiziksel mesafelenme döneminde ‘’Topluluk olarak birlikte olmanın yeni yollarını ve biçimlerini bulabilmek’’ adına Boğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı etkinlik paylaşımları kapsamında üniversitenin kampüslerinde bugüne dek gerçekleştirilen bilimsel, akademik ve sanatsal faaliyetlerden bir seçki yer alacak.

Yıllardır kampüslerinde gerçekleşen akademik, entelektüel ve sanatsal etkinliklerin kayıtlarından oluşan görsel-işitsel materyalleri biriktiren Boğaziçi Üniversitesi, ‘’ Mesafeyi korusak da Boğaziçi ile yakınız!’’ diyerek bu derslerin, performansların ve konserlerin bir kısmını yeniden Boğaziçi camiasıyla paylaşırken ‘’bir arada olduğumuzu’’ hatırlatmayı amaçlıyor.

Bu çerçevede her hafta boyunca Pazartesi’den Cuma’ya farklı disiplinlerden önde gelen isimler ve etkinlikler izleyicilerle online platformda yeniden buluşacak. 7 Nisan’dan itibaren başlayacak program çerçevesinde hafta boyunca aşağıdaki videolar takip edilebilecek.

 

Sosyal Medya’da Boğaziçi Üniversitesi

https://www.facebook.com/BogaziciUniv/

https://twitter.com/UniBogazici

https://www.instagram.com/unibogazici/?hl=tr