Öğrenci Temsilciliği Kurulu (ÖTK) seçimleri 26 Kasım’da başlıyor

Öğrenci taleplerinin Boğaziçi Üniversitesi yönetimine hızlı ve doğru şekilde iletilmesini sağlamak amacıyla kurulan Öğrenci Temsilciliği Kurulu (ÖTK) için seçim takvimi açıklandı. 5 Kasım’da başlayacak adaylık başvuruları 12 Kasım’da sona ererken, 26 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında seçim yapılacak.

ÖTK Seçim Takvimi

Boğaziçi Üniversitesi ÖTK’nın sitesinde yer alan ifadelere göre “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki demokratik yönetim geleneğinin öğrenciler arasında yerleştirilmesi; öğrenci talep ve tepkilerinin üniversite yönetimine hızlı ve doğru bir şekilde iletilmesi; üniversitenin karar alma ve yürütme organlarının öğrencilerle olan ilişkilerinde daha duyarlı olmalarına katkıda bulunulması; üniversite genelindeki sorunların çözümlerine öneriler getirerek öğrencilerin karar alma sürecine etkin olarak katılmaları” amaçlarıyla kurulan ÖTK, Rektörlük’e bağlı olarak görev yapıyor ve seçilen öğrenciler bir yıl boyunca görevlerine devam ediyor.

ÖĞRENCİLER ÖBİKAS ÜZERİNDEN OY KULLANABİLECEK

Her bölümden beş öğrencinin temsilci olarak seçildiği ÖTK’da Bölüm Lisans Öğrenci Temsilciliği Kurulu, Lisansüstü Programı Öğrenci Temsilciliği, Fakülte-Yüksekokul Öğrenci Temsilciliği Kurulu, Enstitü Öğrenci Temsilciliği Kurulu, Üniversite Lisans Öğrenci Temsilciliği Üst Kurulu, Üniversite Lisansüstü Öğrenci Temsilciliği Üst Kurulu ve Üniversite Öğrenci Temsilciliği Genel Kurulu gibi yapılar bulunuyor.

5-12 Kasım arasında öğrencilerin adaylıkları alınacak ve 19 Kasım’da Aday Listesi ÖBİKAS üzerinden duyurulacak. Öğrenciler 26 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında yine ÖBİKAS üzerinden kendi bölüm temsilcileri için oy kullanabilecek.

*/
  • ÖTK Seçim Takvimi