Prof. Dr. Zafer Yenal'dan yeni Boğaziçililere tavsiye: "Mezunlar Ofisi ve Kariyer Merkezi ile organik iletişim kurun"

“BU 101 Üniversiteyi Tanıma Dersleri”nin ikinci gününde yeni Boğaziçililerle bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal, öğrencilere şimdiden Mezunlar Ofisi ve Kariyer Merkezi'yle iletişime geçmelerini önerdi. Prof. Yenal, “Henüz üniversitemize yeni adım atmış olmanıza rağmen bu ofislerimizle organik iletişim içinde olmanız, hem kariyeriniz hem de gelişiminiz açısından çok önemli” diye konuştu.

BÜ101 Program

19 Ekim’de başlayan “BU 101 Üniversiteyi Tanıma Dersleri” 22 Ekim’de sona erecek. Boğaziçi Üniversitesi akademisyen, mezun ve profesyonel personelinin öğrencilerle Zoom platformu üzerinden buluştuğu etkinliklerle, yeni Boğaziçililerin bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda “Geleceğin Mezunları olarak BÜ Öğrencileri” dersinde öğrencilerle buluşan Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal, Kurumsal İletişim Ofisi bünyesinde faaliyet gösteren Mezunlar Ofisi ve Kariyer Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Yenal’ın sunumundan öne çıkan başlıklar şöyle:

"ÖĞRENCİ-MEZUN İLİŞKİSİ İÇİN SUNULAN FIRSATLARDAN YARARLANIN"

Yeni Boğaziçililer olarak "Mezunlar Ofisi'nden bize ne" diyebilirsiniz. Mezunlar Ofisi'nin mezun olduktan sonra bana bir faydası olacak, diye düşünmeyin. Öğrencilik hayatınızda da Mezunlar Ofisi'yle organik bir ilişki içinde olmalısınız. 2012’de kurulan Mezunlar Ofisi, Boğaziçililer olarak güçlü durmamıza katkı sağlıyor. Ofisimiz mezun kartlarının sağlanmasının yanı sıra, üniversitemizde mezunların yer aldığı ilgili birçok farklı etkinlik düzenliyor ve bu konuda düzenli olarak sizinle iletişim sağlıyor. Mezunlarımızın konuşma serilerine özellikle katılmanızı öneririm. Burada ilgili duyduğunuz alanlarda bilgi almanın yanı sıra mezunlarla iletişim de kurabilirsiniz. COVID-19 nedeniyle bu etkinlikler online ortamda devam edecek. Mezunlar Ofisi’nden size gelen e-mailleri ve sosyal medya bildirimlerini takip etmenizi tavsiye ederim.

"AKADEMİK VE PROFESYONEL KARİYER DESTEĞİ VERİLİYOR"

Özellikle ikinci sınıftan sonra öğrencilerimiz kariyer konusunda daha çok düşünmeye başlıyor. Kariyer Merkezi mezun olduktan sonraki hayatınızla ilgili size bilgi, destek sağlamayı amaçlayan bir birim. Binlerce mezunumuz var, bu kişilerin çok önemli bir kısmı iyi yerlerde. Biz de bu mezunlarımızla öğrencilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Mentorlük ve kişisel gelişim seminerleri gibi birçok farklı etkinliğimiz var. Ayrıca Kariyer Merkezi sizi çeşitli staj ve iş olanakları hakkında da bilgilendiriyor. Bazı kurum ve kuruluşlar, çeşitli platformlardan ilan vermek yerine Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi üzerinden bunu yapıyor. Merkez profesyonel kariyer kadar akademik kariyeri hedefleyen öğrencilerimize de destek sağlıyor. Alanında uzman akademisyenlerimizin olduğu grubumuz akademik niyet mektubu konusunda danışmanlık veriyor. Kariyer Merkezi'nin internet adresi üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

 

*/
  • BÜ101 Program